Članak

NEGATORI GENOCIDA I DALJE MIRNI

Tužilaštvo BiH izdalo naredbu za saslušanje Suljagića, Bajrovića i Izetbegovića zbog 'raspirivanja mržnje'

Saslušanja bi, kako piše Istraga.ba, trebala biti obavljena naredne sedmice.

(Patria) - Tužilaštvo BiH izdalo je naredbu SIPA-i za saslušanje Emira Suljagića, Reufa Bajrovića i Bakira Izetbegovića zbog “raspirivanja mržnje”.

Saslušanja bi, kako piše Istraga.ba, trebala biti obavljena naredne sedmice.

Podsjećamo, predsjednik Hrvatske republikanske stranke (HRS) BiH Slaven Raguž 29. jula 2022. podnio je krivične prijave protiv predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića i bivšeg federalnog ministra Reufa Bajrovića.

Prijavu je Raguž podnio zbog, kako je naveo, "izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti".

"Posljednjih dana u BiH je kulminirala antihrvatska histerija, prigodom čega je na površinu isplivala sva iskrenost namjera cjelokupne sarajevske politike u borbi za 'građansku Bosnu'. Isplivalo je pravo lice 'patriota' koji su se digli na zadnje noge ne kako bi obranili neka svoja prava, nego kako bi osigurali uskraćivanje prava drugima", napisao je tada Raguž.

Interesantno je da Tužilaštvo BiH još uvijek ne pokreće istrage protiv negatora genocida, prvenstveno rukovodioca Republike sprske, koji svakodnevno na najbrutalniji način negira genocid, a da postupaju po prijavi Raguža poprilično ažurno!

#AntihrvatskaHisterija #BakirIzetbegović #EmirSuljagić #IstragaBa #MemorijalniCentarSrebrenica #ReufBajrović #SIPA #SlavenRaguž #TužilaštvoBiH #BiH