Članak

SRBOVANJE

Himzanijin bivši glavni kontrolor GRAS-a Mladen Mirković danas prati i protestuje za Dodika: Ubit će nas nasilna multi-kulti!

Mirković, bivši glavni kontrolor Grasa, prati Dodika i protestuje za njega

(Patria) - Više od 20 godina Mladen Mirković bio je uposlenik Javnog kantonalnog preduzeća GRAS Sarajevo. Dvije decenije je Mirković radio i sarađivao sa Bošnjacima i Hrvatima uposlenim u GRAS-u, a onda se nakon svega ugledao na svog idola Milorada Dodika i sjetio da je srbovanje profitabilnije.

Prije otprilike godinu dana Mirković je napustio GRAS a sada je konstanta u pratećoj publici Dodika bilo da se radi o okupljanjima ispred Suda BiH ili na raznim mitinzima i skupovima laktaškog vožda po entitetu Rs.

Prema javno dostupnim informacijama, Mirković je rođen u Sarajevu gdje se i školovao, a i dvije decenije radio. A onda je došla primamljivija ponuda, pa Mirković sada na svom Facebook profilu navodi da radi u Vladi Rs. A pare su stari motiv za srbovanje i Dodika i Mladena.

No, prije nego je odlučio postati Dodikov vjerni pratilac i sljedbenik, Mirković je bio i glavni kontrolor u GRAS-u. Rješenje o postavljanju na tu poziciju dao mu je Adnan Himzanija kadar SDP-a. Nezadovoljni radnici kažu da je Mirković bio u dobrim odnosima s Himzanijom, da mu je plaćao ručkove, častio poklonima i slično.

Istovremeno, radnici GRAS-a kažu da je Mirković sa svoje pozicije progonio djecu boraca Armije RBiH, a snagu za to mu je dao Himzanija. Mnogi su odlazili iz GRAS-a upravo zbog Mirkovića, kažu nam uposlenici GRASA i dodaju da je nakon objavljenih fotografja i video snimaka Mirkovića s Dodikom nastalo prilično haotično stanje u toj kompaniji.

A iz GRAS-a nam kažu da je današnji Dodikov fan među prvima naplaćivao tužbe iz radno -pravnih sporova i da je tom osnovu prije mnogih drugih iz kompanije otišao sa desetak hiljada KM.



Mirković nije jedini primjer pokušaja da se kadroviranjem na visoke pozicije nasilno zadovolje politike multietničnosti po kojima je bitno da neko u Sarajevu nije Bošnjak i imat će primat u izboru za rukovodeće kadrove. I zasigurno neće biti posljednji, jer politika FGR trikolora odavno se vodi modelom “nek je Srbin, makar bio i Dodikova podrška protiv Suda BiH koji procesuira predsjednika Rs”.

Devedesete nas očito nisu ništa naučile ni činjenica da su prvi “multietnički” otišli za Karadžićem na brda, a drugi “multietnički” za Krajišnikom jer s Bošnjacima nisu željeli ni zrak dijeliti!

(R. Be.)

#AdnanHimzanija #ArmijaRBiH #BiH #FGRTrikolora #GRASSarajevo #izdvojeno #MiloradDodik #MladenMirković #PredsjednikRs #RadnoPravniSporovi #VladaRs #RasimBelko