Članak

CRNA GORA

Podgorica: Koncert Amire Medunjanin – veče magije i sevdaha

(Patria) - U okviru Podgoričkog pazara, sinoć je na prepunom Trgu nezavisnosti nastupila kraljica sevdaha Amira Medunjanin.

Bio je to koncert obojen najtoplijim emocijama i magijom kakvu umiju prirediti samo vrsni i specifični umjetnici poput Medunjanin. Čarobnim vokalom i jedinstvenim interpretacijama i ovoga puta dotakla je dušu svakog posjetioca.

Koncert je otvorila pjesmom „Rane moje“, nakon koje su se redale numere „Žute dunje, „Grana od bora“, „Snijeg pade na behar na voće“, „Zapjevala Sojka ptica“... Publika je uživala u raznovrsnom repertoaru – od sevdalinki, evergrin numera Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić, do Azre i nezaobilaznog Šobića.

Specijalni gost bio je Mustafa Šantić, jedan od osnivača benda Mostar sevdah reunion, a prema riječima Medunjanin, pred podgoričkom publikom nakon dvadeset godina zapjevali su numeru „Blaguno dejče“.

Horskom izvedbom kultne numere Kemala Montena „Sarajevo ljubavi moja“, iz Podgorice je poslat najljepši pozdrav pobratimskom gradu.

Nakon oficijalnog dijela koncerta koji je završen numerom „Ako znaš bilo što“,

Amira se na sebi svojstven način obratila publici.

- Sada slijede želje i pozdravi radio Sarajevo -, kazala je s osmijehom Medunjanin, zapjevavši numeru „Aj čula jesam da se dragi ženi“.

Publika je očekivano tražila bis.

- Genijalni ste -, poručila je Medunjanin nakon povratka na scenu, oduševivši okupljene izvedbom numere „Oj vesela veselice“, legendarne crnogorske umjetnice Ksenije Cicvarić.

- Uslijedile su numere „Lijepi li su mostarski dućani“, Kad ja pođoh na bemtbašu“, „Još ne sviće rujna zora“, a Medunjanin je koncert zatvorila numerom „Svirajte mi tiho tiše“.

Pjevajući pjesme sa svih strana planina, Amira Medunjanin i podgorička publika još jednom su dokazali da umjetnost protkana najsnažnijim emocijama ne poznaje granice, te da nas magija sevdaha povezuje neraskidivim nitimaljubavi i prijateljstva.

(N.Kovačević)

#AmiraMedunjanin #Azra #Koncert #KsenijaCicvaric #Mostar #Podgorica #Sarajevo #Sevdah #SilvanaArmenulic #TomeZdravkovic #magazin1