Članak

SAOPĆENJA

Stranke bez dogovora u Srebrenici: Fejzić na izbore ide kao nezavisni kandidat za načelnika

(Patria) - S obzirom da smo u teškoj političkoj situaciji kao odgovoran čovjek koji je većinu svog života posvetio političkom angažmanu u Srebrenici, svjestan sam činjenice da Srebrenica nama Bošnjacima predstavlja najvažnije političko i moralno pitanje, kazao je u saopćenju Hamdija Fejzić.


"Zbog sitnih, ličnih i uskostranačkih interesa nismo se u Srebrenici mogli dogovoriti oko zajedničkog kandidata za načelnika opštine na predstojećim lokalnim izborima. Svjestan momenta i situacije u kojoj se nalazimo kao politički odgovoran i iskusan čovjek, a nakon konsultacija i razgovora sa
mnogim Srebreničanima, predstavnicima udruženja/organizacija ovim putem obavještavam javnost i građane Srebrenice da sam odnio odluku da ću na izborima nastupiti kao NEZAVISNI KANDIDAT ZA NAČELNIKA OPŠTINE SREBRENICA.

Ovim putem još jednom upozoravam sve političke aktere da još jednom razmisle jer nam predstoji teška politička borba, jer ovo nije vrijeme političke neozbiljnosti i neiskustva.

Zahvaljujem se svima, kako političkim strankama, tako i druženjima/organizacijama i pojedinicma na dosadašnjoj podršci.

Pozivam političke lidere da ne licitiraju Srebrenicom politički ni moralno, te ih pozivam da daju podršku mojoj kandidaturi kao nezavisnom kandidatu za načelnika opštine Srebrenica", kazao je Fejzić.

#Bošnjaci #HamdijaFejzic #LokalniIzbori #MoralnoPitanje #NezavisniKandidat #Podrska #PolitickaSituacija #PolitickeLidere #Srebrenica #Srebreničani #bih