Članak

MINISTARSTVO FINANSIJA

CIK-u za izbore trebaju još četiri miliona KM

Ministarstvo finansija i trezora BiH zaprimilo je zahtjev za osiguranje dodatnih sredstava Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH u iznosu od 4.173.000 KM, u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

(Patria) - Ministarstvo finansija i trezora BiH zaprimilo je zahtjev za osiguranje dodatnih sredstava Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH u iznosu od 4.173.000 KM, u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

Tim povodom danas je održan sastanak zamjenika ministra finansija i trezora BiH Muhameda Hasanovića s predstavnicima CIK-a BiH.

Na sastanku je razgovarano o pomenutom zahtjevu, te su predstavnici CIK-a detaljno obrazložili potrebu za dodatnim sredstvima koju će Ministarstvo pomno analizirati i očitovati se u zakonom propisanom roku, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Lokalni izbori raspisani su na osnovu Odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta od 26. marta ove godine, kojom se donosi Zakon o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, kada bi trebala biti provedena tri pilot projekta uz upotrebu novih tehnologija, s ciljem transparentnijeg izbornog procesa.

Iz Ministarstva napominju da su do sada CIK-u odobrena sredstva u iznosu od 7.418.000 KM.

#bih #CIKBiH #izbori #sredstva