Članak

OD 19:15 NA HAYAT TV

Večeras 'Istraga sedmice': Kako je kartel 'Tito i Dino' pokušao preuzeti državu, objavljuju se i Sky prepiske Gačanina

(Patria) - Večeras u programu Hayat TV slijedi novo izdanje emisije 'Istraga sedmice', urednika i voditelja Avde Avdića.

U ovom izdanju Istrage obajvaljuje se kako je kartel Tito i Dino pokušao preuzeti državu.

Prema najavi urednika Avdića u emisiji donosi Sky prepiske Edina Gačanina Tita.

"Govorimo o njegovim vezama sa politikom, policijom i svjetskim kartelima. Šta je Macro Mafia, kakave su veze Titove veze sa italijanskom mafijom Camorra, sa irskom mafijaškom porodicom Kinahan. Ko kontroliše svjetski box i trgovinu kokainom", najavljuje Avdić.

Gosti emisije su nagrađivana italijanska novinarka i autorica knjige o Super kartelu Floriana Bulfon, irska istraživačka novinarka koja godinama piše o Super Kartelu Nicola Tallant, urednik Slobodne Bosne Senad Avdić, bivši ministar policije Nermin Pećanac, profesor Vahidin Preljević i crnogorska novinarka Danica Nikolić.

"Budite s nama u nedjelju u 19.15. Mi donosimo činjenice , a ne prazne priče", stoji u najavi emisije.

Nema sumnje da ćemo večeras dobiti jasniju sliku o onome što se dešavalo i dešava trenutno u BiH, a kada je riječ o povezanosti političara s jednim od najvećih narkokartela na svijetu 'Tito i Dino'.

Inače, od kako je ministar vanjskih poslova Elmedin konaković održao press konferenciju na kojoj je branio uhapšene u akciji 'Black tie', među kojima je i njegov kum Gordan Memija ne prestaju se nizati reakcije.

Od Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, preko strukovnih novinarskih udruženja i udruženja tužilaca, kao i akademske zajednice te predstavnika političkih stranaka stigla je osuda zbog grubog napadanja na pravosuđe i novinare od strane Konakovića, kao i zbog zloupotrebe položaja i iskorištavanja pozicije ministra vanjskih poslova.

#AvdeAvdić #BlackTie #Camorra #ElmedinKonaković #HayatTv #Istraga #Kinahan #MacroMafia #SuperKartel #TitoDino #BiH