Članak

UKLANJANJE SMEĆA

Nastavak akcije čišćenja Kantona Sarajevo 'Sarajeco' u Novom Gradu

(Patria) - Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo obavještava javnost da će u ponedjeljak, 13. maja 2024. godine u Novom Gradu uslijediti nastavak proljetne akcije čišćenja Kantona Sarajevo - "Sarajeco".

Centar za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ je mjesto okupljanja i smotre komunalnih preduzeća, s početkom u 7:00 sati.

Iz resornog ministarstva ističu da će u narednih pet dana u svim mjesnim zajednicama u Novom Gradu biti pojačano uklanjanje divljih deponija, odvoz otpada, pročepljavanje odvodnih sistema, uređenje javnih zelenih površina i svih drugih aktivnosti koje su predviđene Operativnim planom akcije.

S obzirom da građani u ovom periodu intenziviraju aktivnosti u svojim dvorištima, iz Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS pozivaju na pojačan oprez i pridržavanje zakonskih odrednica za odlaganje i uklanjanje granja i divljeg rastinja.

Radnici komunalnih preduzeća koja učestvuju u proljetnoj akciji čišćenja Kantona Sarajevo ovakve aktivnosti će aktivnije izvršavati na javnim površinama na području općine Novi Grad.

Kao i u općinama Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo, u akciji učestvuju preduzeća, čiji je osnivač Kanton Sarajevo, a to su KJKP Rad, KJKP Park, JKP Vodovod i kanalizacija, KJU za zaštićena područja KS, KJKP Pokop, Civilna zaštita Općine Novi Grad Sarajevo, a kojima se pridružuju i radnici preduzeća Lokom, te brojni građani i aktivisti.

#CentarEdukacijeSport #GrađenjeZaštitaOkoliša #InfrastrukturaProstornogUređenja #KantonSarajevo #MinistarstvoKomunalnePrivrede #NoviGrad #OperativniPlanAkcije #ProljetnaAkcija #RekreacijaSafetZajko #Sarajeco #BiH