Članak

IZVRŠENI PRETRESI

Dvije osobe uhapšene u Banjoj Luci zbog prevare

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su, u saradnji s policijskim službenicima MUP-a Rs, i po naredbama Tužilaštva ZHK i Kantonalnog suda u Širokom Brijegu, na području Banje Luke pretresli dvije lokacije i uhapsili dvije osobe

Ilustrativna fotografija

(Patria) - Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su, u saradnji s policijskim službenicima MUP-a Rs, i po naredbama Tužilaštva ZHK i Kantonalnog suda u Širokom Brijegu, na području Banje Luke pretresli dvije lokacije i uhapsili dvije osobe inicijala I.M. (1976.) i Đ.J. (1991.).

"Imenovani se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela prevare u privrednom poslovanju, na način da su po prethodnom dogovoru, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, znajući da neće izvršiti plaćanje naručene robe, 17. jula 2019. s preduzećem 'Mesna industrija Rakitno' sklopili ugovor o poslovnoj saradnji, koju su kasnije i ostvarili, te su kao garanciju priložili mjenicu bez pokrića, a kojim radnjama su oštetili preduzeće za 205.000 KM", saopštio je FUP.

Nakon pretresa, privremeno je oduzeta određena dokumentacija, a uhapšeni su privedeni u prostorije FUP-a u Livnu, odakle će nakon ispitivanja biti predati nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

#BanjaLuka #CrnaHronika #FUP #Hapšenje