Članak

SUMNJIV KAPITAL ULAZI U SLOVENIJU

Golob uvjeren da samo on i Janković vladaju politikom: Vučić kadrovik pokreta Svoboda, Banjaluka osvaja Ljubljanu!

Golob i Janković (Foto: Nova24tv.si)

(Patria) - Prema mišljenju nekih stručnjaka Ljubljana pod dugogodišnjom vladavinom gradonačelnika Jankovića pred našim očima postaje samo središte regionalnom (balkanskom) kriminalu, piše pozareport.si

Izvori tog portala kažu, da Tomaž Vesel, direktor krovnih tvrtki medijskog tajkuna Martina Odlazka i novopečeni Svobodin “piknik kandidat” za europskog povjerenika, te Marta Kos, koja je dugogodišnji pretendent na sve čelne političke funkcije u državi, često dolaze u goste Jankoviću.

Inače zvuči kao prvoaprilska šala, ali nije šala. Naime, ozbiljni izvori iz Vlade i Golobovog Pokreta za slobodu govore o tome, kako su se premijer Robert Golob i ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković gotovo potpuno "slizali", a Janković kao stariji partner, osim Tine Gaber (privatna partnerica Goloba), snažno utječe na praktički sve Golobove odluke i poteze. Kažu da je Golob sada čak i sveto uvjeren da su u Sloveniji samo on i Janković "ispekli politički zanat".

No, i Tomaž Vesel, direktor krovnih tvrtki medijskog tajkuna Martina Odlazeka i Svobodin novopečeni "piknik kandidat" za europskog povjerenika, te Marta Kos, koja je dugogodišnji pretendent na sve čelne političke funkcije u državi, kažu da se često druže sa Jankovićem. Ona službeno živi u Švicarskoj i objašnjava da je slovenska politika ne zanima, iako u stvarnosti cijelo vrijeme radi samo to - bavi se slovenskom politikom.

Ali rezultati (ili posljedice) te uočene bliskosti Golob-Janković... ili još bolje, po principu nadmoći Jankovića, prema istim izvorima iz vlade i Svobode, zapravo su vrlo opasni.

Naime, Golob je navodno eliminirao dosadašnjeg europarlamentarca Klemna Grošlja (na način da ga stavi tek na osmo mjesto kandidacijske liste GS-a za europske izbore, koji je suočen realnošču demonstrativno povukao suglasnost za kandidaturu) , što je navodno učinio na intervenciju Zorana Jankovića. Navodno je intervenirao – kod Goloba – na izričit zahtjev srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, koji Grošlja vidi kao velikog neprijatelja Srbije (što znači da Vučić preko Jankovića de facto kadrovira Golobovu Svobodu).

Riječ je o glasinama (zakulisnim informacijama), koje su i prema informacijama izvora autora ovih redaka, više nego tačne, iako je sve takve kadrovske razgovore “u četiri oka” teško dokazati. Podsjetimo: Grošelj je - kao
europarlamentarac, isprva LMŠ, sada GS - bio službeni promatrač na posljednjim parlamentarnim izborima u Srbiji, zbog tog razloga se je i puno pojavljivao u balkanskim medijima, pa tako i na sarajevskom portalu Patria.

- Pod patronatom Zorana Jankovića, a preko predsjednika Republike srpske Milorada Dodika i s njim povezanih tajkuna (primjerice Mladen Milanović - Kaja, vlasnik komunale Ljubljana KPL i dio sportsko-trgovačkog centra Stožice), banjalučki kapital sve više osvaja Ljubljanu i Sloveniju.

Sada dolazi čak i u državnu energetiku, preko Holdinga Slovenske elektrarne, koji vodi Golobov prijatelj i vjenčani kum Tomaž Štokelj, a treba napomenuti da nije riječ samo o Jankoviću i Dodiku, nego - preko Dodika i Banjaluke - također o kapitalu mađarskog premijera Viktora Orbana i ruskog predsjednika Vladimira Putina

#AleksandarVučić #BanjaLuka #KlemenGrošelj #Ljubljana #MartaKos #MiloradDodik #RobertGolob #TinaGaber #TomažVesel #ZoranJanković #Region #izdvojeno