Članak

DAMASK

Broj ubijenih u izraelskom napadu na iranski konzulat porastao na 13

U izraelskom napadu na iranski konzulat u Damasku poginulo je 13 osoba, među kojima sedam pripadnika Iranske revolucionarne garde, saopšteno je danas iz Teherana.

(Patria) - U izraelskom napadu na iranski konzulat u Damasku poginulo je 13 osoba, među kojima sedam pripadnika Iranske revolucionarne garde, saopšteno je danas iz Teherana.

"U napadu koji je cionistički režim izveo na iranski konzulat u glavnom gradu Sirije, ubijeno je sedam Iranaca i šest Sirijaca", javila je državna televizija Irana, prenosi RSE.

Prvobitna infomacija je bila da je ubijeno šest ljudi, a zatim se ta cifra popela na 11.

U napadu je uništena zgrada u kojoj se nalaze iranski konzulat i rezidencija iranskog ambasadora.

Iranski vrhovni vođa Ali Hamnei upozorio je Izrael da će biti kažnjen zbog napada, dok je Teheran saopštio i da je poslao važnu diplomatsku poruku SAD.

Iran će zadržati pravo da preduzme recipročne postupke na izraelski napad na konzulat u Damasku, rekao je danas portparol iranskog Ministarstva vanjskih poslova Naser Kanani.

- Teheran će donijeti odluku o vrsti odgovora i o kazni agresora - naglasio je Kanani, prenosi Reuters.

Sirijski i iranski mediji javili su da je zgrada iranskog konzulata u Damasku u potpunosti uništena u izraelskom napadu iz vazduha.

Libanski sigurnosni izvor rekao je da je među poginulima i višerangirani oficir Iranske revolucionarne garde Muhamed Zahedi.

Izraelska vojska odbila je da komentariše izvještaje stranih medija.

Od početka izraelsko-palestinskog sukoba u Pojasu Gaze, Izrael je izvršio više udara u Siriji protiv libanske organizacije Hezbollah i Iranske revolucionarne garde.

#Damask #Iran #Izrael #napad #svijet