Članak

SJEVERNA MAKEDONIJA

Pokušaj atentata na načelnika Aračinova, ranjen njegov tjelohranitelj

Prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), napad iz automatskog oružja dogodio se dok je gradonačelnik šetao vani.

(Patria) - U skopskoj opštini Aračinovo načelnik Ridvan Ibraimi bio je meta pucnjave.

Prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), napad iz automatskog oružja dogodio se dok je načelnik šetao vani.

Povrijeđen je pripadnik njegovog obezbjeđenja, potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz MUP-a. Za sada nisu poznati razlozi incidenta.

Inače, javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje nedavno je pokrenuo postupak protiv dvojice braće zbog ugrožavanja sigurnosti načelnika Ibraimija.

"Osumnjičeni, starosti 42 i 35 godina, više puta su telefonom prijetili službenom licu - načelniku Opštine Aračinovo, izazivajući kod njega nesigurnost, uznemirenost i strah.

Otkako ih je prijavio, putem Vibera nastavili su s ozbiljnim prijetnjama da će napasti njegov život i tijelo", saopšteno je tada iz Javnog tužilaštva.

Nadležni javni tužilac dostavio je sudiji za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda Skoplje prijedlog za određivanje mjera opreza - zabrana napuštanja boravišta, privremeno oduzimanje putne ili druge isprave za prelazak granice, obaveza javljanja nadležnom organu, zabrana ulaska u opštinu Aračinovo, kao i zabranu prilaska i kontakta s načelnikom Ibraimijem.

Ibraimi je 2022. godine prijavio da ga je nekoliko ljudi fizički napalo. Tada je policija privela tri osobe, a MUP je saopštio da će protiv njih biti podnesena krivična prijava za krivično djelo nasilja.

U aprilu se u Sjevernoj Makedoniji održavaju predsjednički i parlamentarni izbori.

#Atentat #Pucnjava #Region #SjevernaMakedonija #skoplje