Članak

PRIJEM ZA BH. SKIJAŠICU

Bećirović: Elvedina Muzaferija je sportska heroina Bosne i Hercegovine

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović primio je danas najbolju bh. skijašicu Elvedinu Muzaferija odmah po njenom povratku s takmičenja iz Norveške u BiH.

(Patria) - Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović primio je danas najbolju bh. skijašicu Elvedinu Muzaferija odmah po njenom povratku s takmičenja iz Norveške u BiH.

Bećirović je još jednom čestitao Muzaferiji na ostvarenom najboljem razultatu u karijeri i odličnom predstavljanju BiH.

Tokom srdačnog razgovora istakao je da uspjehe Elvedine Muzaferija cijeni cijela Bosna i Hercegovina.

- Uspjesi koje je ostvarila skijašica Elvedina Muzaferija su najbolji način promoviranja i afirmacije naše države u svijetu.

Njeni rezultati su razlog za ponos svih građana Bosne i Hercegovine, kao i snažan podstrek i izvor inspiracije za sve mlade i uspješne sportiste naše zemlje.

Sportska dostignuća koja je ostvarila su rezultat njenog ogromnog truda tokom priprema i treninga, odricanja i discipline - poručio je Bećirović.

Skijašica Elvedina Muzaferija upoznala je Bećirovića s ostvarenim rezultatima, narednim sportskim izazovima i takmičenjima, kao i svim poteškoćama koje prate ovaj zahtjevni sport.

Naglasila je da su joj ostvareni rezultati dali dodatnu snagu i optimizam za naredne skijaške utrke. Dodala je da je sretna i ponosna što je prva skijašica iz BiH koja nastupa u finalu Svjetskog kupa.

Bećirović je rekao da će s ogromnim zadovoljstvom podržati Muzaferiju u njenoj daljoj sportskoj karijeri i takmičenjima.

Dodao je da se raduje svim narednim takmičenjima, kao i novim uspjesima najbolje bosanskohercegovačke skijašice.

#DenisBećirović #ElvedinaMuzaferija #Skijanje #Skijašica #Prijem #Predsjedništvo #BiH