Članak

NAKON UBISTVA 19-GODIŠNJAKA

Zastupnici SDA, DF-a i Stranke za BiH traže hitnu sjednicu o sigurnosnoj situaciji u KS

Zastupnici SDA, DF-a i Stranke za BiH uputili su zahtjev za sazivanje hitne sjednice na kojoj bi bilo raspravljano o sigurnosnoj situaciji na području Kantona Sarajevo (KS).

(Patria) - Zastupnici SDA, DF-a i Stranke za BiH uputili su zahtjev za sazivanje hitne sjednice Skupštine KS na kojoj bi bilo raspravljano o sigurnosnoj situaciji na području Kantona.

Ovaj zahtjev uslijedio je nakon brutalnog ubistva Farisa Pendeka (19) u sarajevskom naselju Otoka, za koje se sumnjiči Adem Šuman.

Podsjetimo, Šumanu i njegovim pomagačima Mersimu Saljeviću i Elmedinu Gradišiću danas je određen jednomjesečni pritvor.

"Radi kontinuirane loše sigurnosne situacije u KS, koja u posljednje vrijeme poprima zabrinjavajuće forme i oblike, a koji iz dana u dan rezultira počinjenjem najtežih oblika krivičnih djela poput svirepog ubistva našeg mladog sugrađanina Farisa Pendeka, zastupnici SDA, DF i SBiH podnose zahtjev za sazivanje hitne sjednice Skupštine KS na temu sigurnosti u KS", naveli su u obrazloženju zahtjeva.

Od predsjedavajućeg Skupštine zahtijevaju da odmah i bez odlaganja sazove Kolegij Skupštine i utvrdi termin održavanja hitne sjednice.

Zahtjev je potpisalo sljedećih 13 kantonalnih zastupnika: Mahir Dević, Faruk Kapidžić, Adi Kalem, Faruk Selmanović, Smiljana Viteškić, Sebija Izetbegović, Haris Zahiragić, Albin Zuhrić, Ilijaz Pilav, Vedrana Vujović, Marijela Hašimbegović, Muamer Bandić i Jasmin Šaljić.

#HitnaSjednica #sjednica #SkupštinaKS #zahtjev #BiH