Članak

ITALIJA

Muzaferija nakon historijskog rezultata: Znala sam da mora doći rezultat

Muzaferija je sjajnom vožnjom i vremenom od 1:22.58 zauzela 14. mjesto i time ostvarila najbolji plasman u historiji bh. skijanja.

(Patria) - Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija ostvarila je danas rezultat karijere u Super G utrci Svjetskog kupa, održanoj u italijanskoj Cortini d'Ampezzo.

Muzaferija je sjajnom vožnjom i vremenom od 1:22.58 zauzela 14. mjesto i time ostvarila najbolji plasman u historiji bh. skijanja.

Odličan rezultat donio joj je novih 18 bodova za ukupni poredak u Svjetskom kupu. Na istoj stazi, Muzaferija je i jučer osvojila šet bodova u spustu.

- Danas sam ostvarila rezultat karijere i rezultat Bosne i Hercegovine. Sretna sam i ponosna. Nadam se da će rezultati biti ovako dobri do kraja sezone.

Dan je bio jako čudan, kao jučer, i prekjučer, bilo je mnogo padova i povreda i nije bilo lako startati.

Međutim, znala sam da mogu, da samo trebam skijati čisto, dati sve od sebe i da će rezultat doći. Hvala vam svima na podršci - poručila je Muzaferija.

Pozvala sve Bosance i Hercegovce da navijaju za nju i idući vikend, kada su na programu spust i super - G trke u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.

U februaru prošle godine Muzaferija je donijela prvu historijsku medalju Bosni i Hercegovini kada je osvojila srebro u spustu Europa kupa.

#ElvedinaMuzaferija #Italija #Skijanje #sport