Članak

KONTROLE

Sarajevska policija oduzela dva motorna vozila, dug za kazne veći od 77.000 KM

Foto: Arhiv

(Patria) - Policijski službenici PU Novi Grad i Ilidža u protekla 24 sata privremeno su oduzela dva motorna vozila.

Policijski službenici kontrolisali su putničko motorno vozilo „Lada“, vlasništvo M.Š. iz Banje Luke, kojim je upravljao 35-godišnji F.H. iz Sarajeva.

"Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja neregistrovanim vozilom, s nepripadajućim registarskim tablicama, koji kod sebe nije posjedovao važeću vozačku dozvolu, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 24.109,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja", saopćeno je iz policije.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 207. i člana 209. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Policijski službenici su noć prije u ulici Kurta Schorka, kontrolisali putničko motorno vozilo „BMW“, vlasništvo F.A. iz Prijedora, a kojim je upravljao 24-godišnji R.S. iz Sarajeva.

"Izvršenim provjerama u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija utvrđeno je da imenovani ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 53.530,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 227. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini", saopćeno je iz Uprave policije MUP KS.

#kazne #kontrole #vozila #CrnaHronika