Članak

RUŽNA SLIKA

Učestali incidenti u Neumu: 'Gazi balije' na izlogu radnje čiji je vlasnik Bošnjak

Foto: N1

(Patria) - Neum, najpopularnije ljetovalište u BiH i mjesto gdje se u zimskim mjesecima održava veliki broj seminara i simpozija kompanija iz cijele naše zemlje, ispisan je porukama mržnje, kao i onih u kojima se slave ustaše. Ovaj put meta fašističkog i nacionalističkog vrijeđanja bio je restoran u vlasništvu Jasmina Osmanovića.

Vlasnik restorana kazao nam je da ovo nije prvi put da se dešavaju ovakvi incidenti i da ih je i ranije prijavljivao policiji koja do sada nije privodila osumnjičene, javlja N1.

“Neum je malo mjesto u kojem se sve zna, ali ništa ne poduzima, ljudi koji su sa strane imaju dosta problema od strane iste grupe ljudi”, kazao nam je vlasnik.

Na izlogu njegovog restorana sprejem je napisano “Gazi balije”, a pored natpis uvrjedljivog sadržaja koji se odnosi na Sarajevo.

Također, na parkingu ispred restorana zidovi su ispisani ustaškim pozdravima i ustaškim simbolima.

Nije prvi put da se u Neumu dešavaju ovakve stvari, poruke mržnje, tuče, razbijanja izloga izuzetno štete turističkoj slici grada koji iz godine u godinu posjećuje sve veći broj turista koji dominantno dolaze iz Bosne i Hercegovine.

Nadležni policijski organi do sada nisu poduzimali nikakve ozbiljnije mjere, ovaj put, krajnje je vrijeme da se procedure identificiranja i privođenja izgrednika obavi na pravi način.

Izgrede prema izjavama naših sagovornika već godinama čini ista grupa ljudi.

Turistička zajednica grada Neuma trebala bi insistirati na sprečavanju i kažnjavanju ovakvih izgreda koji nanose ogromnu štetu bh. gradu na Jadranu.

#nacionalizam #Neum #uvrede #BiH