Članak

ŠTURE INFORMACIJE

Okončana misterija: Završen sastanak Trojke, HDZ-a i SNSD-a, najavili finaliziranje izbornog zakona tokom februara

Tajni sastanak Trojke, HDZ-a i SNSD-a, domaćin Milorad Dodik

(Patria) - Sastanak političkih lidera na nivou BiH održan je danas u Laktašima, a domaćin je bio SNSD.

Kako su saopštili iz SNSD-a, na sastanku su učestvovali predsjednici političkih stranaka koje učestvuju u vlasti na zajedničkom nivou, Nermin Nikšić (SDP), Elmedin Konaković (NiP), Edin Forto (NS), Dragan Čović (HDZ), te Milorad Dodik kao domaćin.

„Na današnjem sastanku postignut je važan iskorak o ključnim pitanjima na evropskom putu BiH. Napravljen je značajan napredak po pitanju Izbornog zakona BiH koji će se finalizirati tokom februara“, saopšteno je iz SNSD-a.

Politički lideri obavezali su se danas da nastave konstruktivne partnerske razgovore sa ciljem postizanja dogovora u navedenom roku, rečeno je u saopćenju.

Neki mediji su javili da je osim dogovorenih rješenja koja se tiču evropskog puta i izbornog zakona, bilo i tema oko kojih se učesnici nisu saglasili, poput rješenja za Ustavni sud BiH na čemu insistira SNSD.

Ipak, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik naveo je da je današnji sastanak s partnerima iz vlasti sa nivoa BiH bio konstruktivan.

„Kad postoji volja, postoji i način da od naroda izabrani lideri razgovaraju i odlučuju. Današnji sastanak s partnerima iz vlasti sa nivoa BiH je bio konstruktivan, što nas dovodi u poziciju da dogovor o Izbornom zakonu finaliziramo tokom februara“, naveo je Dodik na društvenoj mreži X.

#HDZ #IzborniZakon #Laktasi #NiP #NS #PartnerskiRazgovori #SastanakPolitickihLidera #SDP #SNSD #UstavniSud #BiH