Članak

REAGOVANJE

SDA: Produžetak pritvora Mehmedagiću nova potvrda pristrasnosti i političkog utjecaja na bh. pravosuđe

Odluka Suda Bosne i Hercegovine da produži mjere pritvora bivšem direktoru OSA-e BiH Osmanu Mehmedagiću potvrđuje da bh. pravosuđe radi po nalozima politike, a ne na osnovu zakona i dokaza, smatraju u SDA.

(Patria) - Odluka Suda Bosne i Hercegovine da produži mjere pritvora bivšem direktoru OSA-e BiH Osmanu Mehmedagiću potvrđuje da bh. pravosuđe radi po nalozima politike, a ne na osnovu zakona i dokaza, smatraju u SDA.

"Pravosuđe koje kontinuirano zatvara oči na rušenje ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine i kukavički se povlači pred negatorima genocida i kršiteljima zakona, iživljava se nad patriotama koji su branili državu Bosnu i Hercegovinu od agresije, gradili njene institucije i štitili ih u postratnom periodu.

Dok se po drugi put određuje pritvor Mehmedagiću kako bi se opravdalo hapšenje izvršeno bez valjanih dokaza, isto to pravosuđe omogućava bijeg optuženim i osuđenim ratnim zločincima, odbija procesuirati funkcionere koji ruše Ustav, ne poštuju odluke Ustavnog suda BiH, krše zakone i pri tome prijete onima koji brane državu politički montiranim procesima.

Da je ovakvo pravosuđe samo batina u rukama secesionističkih politika dokazuje i prijetnja predsjednika Narodne skupštine Rs Nenada Stevandića da će Ramiz Salkić 'završiti kao Mehmedagić i Debevec'.

Potpuno je jasno da je Mehmedagić kao direktor OSA-e godinama bio trn u oku sljedbenika politike UZP-a, što i sami potvrđuju svojim izjavama, te da je novi proces koji je pokrenut protiv njega samo nastavak obračuna sa bosanskohercegovačkim patriotama koji su dokazali sposobnost i spremnost da brane Bosnu i Hercegovinu.

Bh. pravosuđe mora biti reformisano i ne smije biti u službi bilo kojih politika ili pojedinaca, što je danas očigledno slučaj", poručili su iz SDA.

#BiH #OsmanMehmedagić #politika #RankoDebevec #SDA