Članak

UNAPRIJEĐENJE RADA

MILANO, BRISEL, LONDON Od proljeća Ryanair uvodi pet novih letova iz Sarajeva

(Patria) - Predstavnici najveće evropske niskobudžetne aviokompanije Ryanair i Međunarodnog aerodroma Sarajeva danas su predstavili plan buduće saradnje koji uključuje uvođenje novih letova na pet destinacija.

Premijer KS Nihad Uk objavio je da će od proljeća iz Sarajeva biti letovi za Milano, Brisel, Geteborg, Memmingen i London.

"Direktne linije iz Sarajeva ka Evropi su ključne za jačanje ekonomije, kulture i političke saradnje. One olakšavaju brzu razmjenu ideja, pospješuju trgovinu gradeći tako mostove između Bosne i Hercegovine i Evrope. Direktne linije iz Sarajeva ka Evropi pružaju mladima priliku za bolje obrazovanje, mobilnost i povezivanje s različitim kulturama i perspektivama, otvarajući vrata za buduće prilike i rast mladih talenata", naveo je Uk.

Prisutnima se obratio direktor Međunarodnog aerodroma u Sarajevu Alan Bajić.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo danas ovdje kako bi objavili da sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu polijeće jedna od najvećih aviokompanija u Evropi i da imamo nove destinacije koje će pružiti aviokompanija Ryanair. Kažem najveća evropska kompanija zato što leti u 40 država, 230 aerodroma i imaju preko 3.000 operacija dnevno", rekao je Bajić.

Jedan od direktora Ryanaira Jason McGuinness kazao je će sa novih pet letova prevoziti 200.000 putnika godišnje.

"Predugo vremena Sarajevo je bilo pod opsadom skupih avioprevoznika. Danas se to mijenja. Svako od nas je presretan što ćemo početi u aprilu sa novim rutama", rekao je on.

#letovi #NihadUk #Sarajevo #ekonomija