Članak

POLICIJA NA LICU MJESTA

Kabiri ne prestaje: Poslao gradonačelnici Karić paket sa šalom Izraela i porukom 'nikada nećemo zaboraviti niti oprostiti'

(Patria) - Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić objavila je na mreži X da joj Amir Gross Kabiri posalo paket i da je on danas isporučen u Vijećnicu gdje je kabinet gradonačelnice. Podsjećamo, njoj je pojačana mjera sigurnosti te policijske patrole obilaze adresu stanovanja i posla.

Kako je navela Karić koja je i prijavila Kabirija FUP-u zbog uznemiravanja i zabrinutosti zbog sigurnosti svoje porodice, slanjem paketa i podmuklim metodama Kabiri nastavlja svoje pritiske i prijetnje.

"Trenutno su na licu mjesta policijski službenici MUP-a KS koji sprovode istražne radnje. Želim ovom prilikom da se zahvalim FUP-u i MUP-u KS koji su koordinisano reagovali odmah. Svoju prijavu protiv Amira Grossa Kabirija upotpunit ću pošiljkom koju sam zaprimila.

Vjerujem u pravnu državu Bosnu i Hercegovinu i bilo kakvi pokušaji zastrašivanja neće me uplašiti. Ja sam gradonačelnica grada koji je izdržao opsadu i moja je obaveza, prema građanima ovog herojskog grada, da ne pokleknem pred prijetnjama", navela je Karić.

U paketu se nalazi šal Izraela i poruka "7. oktobar 2023. Nikada nećemo zaboraviti niti oprostiti".

#AmirGrossKabiri #BenjaminaKarić #paket #Vijećnica #bih