Članak

SARAJEVO

Zagrljaji i suze na sarajevskom aerodromu: Porodice dočekale svoje najmilije

Foto Patria

Državljani BiH i njihovi srodnici konačno su stigli iz Gaze u Sarajevo. Sletjeli su na aerodrom Sarajevo i nakon dužih provjera, prošli kroz izlaz gdje su ih dočekale porodice i građani. Na licima su im bile suze, a tuga i sreća su im se pomiješali.

Grupa građana stigla je iz Kaira preko Istanbula prije sat vremena, dok će ostali stići večeras u 20 sati. U Kairu, ali i Gazi još ima državljana BiH koji čekaju da dodđu do BiH. Bh. vlasti su im dali obećanje da će učiniti sve da ih spase što prije.


Neki su čekali svoje očeve, neki majke, neki supruge i djecu, a neki sestre.

Na aerodromu su bili i građani koji nemaju srodnike, ali su došli u znak podrške i solidarnosti. Sumeja je donijela slatkiše za dječicu.

Dočekali su ih i predstavnici vlasti BiH i ambasadori, piše N1.

Državljanin BiH Jamal Mosleh koji je skoro dva mjeseca proveo u Pojasu Gaze spašavajući ljudske živote, stogao je sa grupom od 26 ljudi danas na sarajevski aerodrom.“Situacija je vrlo teška i lično sam zahvalan BiH što se brinula za nas da nas evakuira, a posebno ministarstvu vanjskih poslova. Mi smo zahvalni. I dalje je situacija dole teška, katastrofalna. Ulicama Gaze se samo smrt čuje”, kazao je dr. Mosleh.

Kaže da u Gazi nema sigurnog mjesta.

#EvakuacijaBhDržavljana #Gaza #Sarajevo #BiH