Članak

SELEKTOR

Milošević: Porazi su uvijek bolni, momenat za otpisivanje će biti u martu

Podsjetimo, Luksemburg je sinoć savladao BiH rezultatom 4:1.

Foto NS BiH

(Patria) - Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević stigao je na aerodrom gdje se obratio novinarima.

– Porazi su uvijek bolni. Nikome se ne dopadaju, ali je realnost takva. Ja se nadam da iskreno niko nije pomislio da će put do baraža biti lagan. Razmišljanje javnosti, kada sam došao, bilo je da je situacija teška. Zadržavam mogućnost da zahtjevi koje postavljamo pred momke možda jesu veći od njihovih mogućnosti, ali moramo vidjeti koliko ko može. Ne smijemo imati nijednu dilemu niti zabludu.

Svjesno negdje rizikujem kada je u pitanju rezultat, ali neke stvari moramo do kraja da istjeramo na čistac. Najmanji je problem napraviti bunker neki, od toga nemamo ništa – započeo je Milošević.

– Rekao sam sinoć da intenzitet trke na utakmici nije bio dovoljan. Nije da me brine, ali nije jasno do kraja, kada vidim odnos nekih igrača, u poređenju sa nekim drugim. Iz toga proizilazi dosta stvari na teren. Onda koncentracija od rpvog minuta na terenu nije na nivou, prvi gol je neshvatljiv, o drugom, opet…

To nisu fudbalske stvari koje mogu da predvidim ili da na bilo koji način reagujem, preventivno ili u toku igre. Evidentno je da ova ekipa, kada primi gol, dodatno psihološki padne, onda to sve dobije lančanu reakciju – rekao je Milošević.

– Ne volim se pravdati, niti sam neko ko će tražiti opravdanje. Bez nabjoljih igrača smo, to nije do mene. Ja bih volio da su svi na okupu i da smo mogli konkretno raditi taktičke pripreme za baraž, ali nisam potencirao te stvari jer bi ispalo opravdanje – kaže selektor Zmajeva.
– Vjerujem da vidim sve. Neki su me uvjerili da mogu, a neki da ne. Ne bih o imenima, ružno je, ali jasno mi je koji igrači mogu, a koji ne, a i oni koji pokazuju ekstremnu želju bez obzira na igru tima. Ne treba čovjek biti stručnjak da se neke stvari vide jasno – nastavio je Milošević.

– Momenat za otpisivanje će biti u martu. Ja sam rekao i njima, ja sam tu, posao koji imam jeste da biram na osnovu onoga što vidim na terenu, a ne na osnovu priča. Samo na osnovu terena. On nemilosrdno pokazuje ko može, a ko ne može. Nemam sumnje da svi hoće, ali je pitanje ko hoće više – poručio je Milošević.

Podsjetimo, Luksemburg je sinoć savladao BiH rezultatom 4:1.

#Nogometnisavez #SavoMilošević #Zmajevi #sport #fudbal #Reprezentacija