Članak

PRESS KONFERENCIJA

Sarajevo ima publiku za velike događaje, rasprodat koncert 'Tri tenora'

Foto: Patria

(Patria) - Koncert "Tri tenora" na kojem će uz tenore svjetskog glasa Domenica Meninija, Alessandra Goldonija i Alessandra Fantonija učestvovati i mladi bh. muzičari Sara Vojičić i Malik Smajlović te dječiji hor "Superar" bit će održan 18. novembra u KSC "Skenderija".

Maestro Emir Nuhanović istakao je danas da su karte rasprodate, te da će pokušati danas reorganizirati dvoranu SKC Skenderija kako bi sutra pustili dodatni broj karata. Naglasio je tako da Sarajevo ima publiku za ovakve događaje.

"Ovim koncertom smo ponudili nešto dobro u Sarajevu i publike ima. Zato ne trebamo ulaziti u zamku da neke koncerte treba zabraniti ili slično, samo treba ponuditi kavlitetnih događaja", istaknuo je Nuhanović.

Na konferenciji je istaknuto da će na koncertu biti korištena najbolja tehnička oprema, poput razglasa, a kada je riječ programu naveo je da će to biti popularne operske arije, kao i popularne napolitanske pjesme, između ostalih i "La done e mobile", "Nessun dorma", "Vesti la giubba", "Caruso", "O sole Mio", "Caruso", "Mama", "Granada", "Con te Partiro" i druge.

Koncert će biti posvećen majkama, svim ženama koje su najugroženija kategorija danas, ne samo u BiH već i u svijetu, ali i djeci koja često ne dobiju položaj kakav zaslužuju.


Tri tenora Domenico Menini, Alessandro Goldoni i Alessandro Fantoni istakli su da ih raduje što će nastupiti u Sarajevu, te da su po prvi puta u glavnom gradu BiH, koji ih je očarao.

Fondacija za umjetnost i obrazovanje "Amadeus" iz Sarajeva ovom prilikom je donirala nekoliko instrumenata. Tako je klarinet dobio učenik niže Muzičke škole Ilidža Adin Jahović, jedna truba je donirana Duvačkom orkestru iz Travnika te violine za projekat "Superar", koji okuplja i edukuje mlade umjetnike.

#3tenora #EmirNuhanović #Koncert #Skenderija #magazin1