Članak

NAJAVIO NA SJEDNICI

Višković: Podnijet ćemo tužbu protiv kompanije u SAD koja je onemogućila korištenje sajtova Vladi Rs

Foto: Printscreen

(Patria) - Predsjednik Vlade Republike srpske Radovan Višković rekao je da su advokatske kancelarije pripremile tužbu protiv kompanije u SAD koja je onemogućila korištenje sajtova Vladi Rs.

Višković je istakao da je važno da nije izgubljen nijedan podatak nego je samo bio problem što, dok nisu prešli na novi domen sajta, nije bilo vidljivosti rada Vlade na sajtu. On je kazao da je prostup sajtovima onemugćen bez bilo kakvog upozorenja.

"Podnijet ćemo tužbu. Nažalost, moramo je podnositi u SAD i njihovim sudovima i naši advokati koji zastupaju Rs već rade na tome. Јeste nanesena šteta, sajt proteklih četiri, pet dana nije bio vidljiv van granica Republike srpske. Sa M:tel-om smo dogovili da preko pozivnog broja imamo vidljivost na teritoriji Rs. Međutim, naši ljudi u Vladi su radili neprekidno proteklih nekoliko dana i od juče imamo osposobljen sajt u punom kapacitetu. Imamo preko tri hiljade sajtova koje moramo prevesti na novu adresu sa domenom "rs" - naveo je Višković na sjednici NSRS.

"Net je zabranjen, ali imamo rs", kazao je Višković.

Istakao je da sajt Vlade Republike srpske radi i da se za to ne treba niko brinuti.

Višković kaže da sajt radi sa novom adresom, a ne sa onom koja je plaćena do februara 2025. godine, ali nažalost ima moćnika koji misle da može, ali očito ne može.

Predsjednik Rs-a Milorad Dodik je pod sankcijama OFAC-a zbog podrivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. Rezultat ovih sankcija je i ukidanje domene "net" institucijama Vlade Rs. Naknadno su sankcije uvedene i Dodikovom sinu i kćerki.

#RadovanVišković #sankcije #BiH