Članak

POD NERAZJAŠNJENIM OKOLNOSTIMA

Izgorio zagrebački noćni klub 'Mint'

Pod još nerazjašnjenim okolnostima noćas je došlo do požara u poznatom zagrebačkom noćnom klubu "Mint" u Ulici Florijana Andrašeca na Trešnjevci.

(Patria) - Pod još nerazjašnjenim okolnostima noćas je došlo do požara u poznatom zagrebačkom noćnom klubu "Mint" u Ulici Florijana Andrašeca na Trešnjevci.

Dojavu o požaru, u kojem je izgorio veći dio inventara, zagrebački vatrogasci i policija dobili su oko 3 sata.

- Vidi se veliki plamen kod Cibone. Ne znam tačnu adresu - glasila je otprilike dojava nekoliko minuta poslije tri sata iza ponoći.

Zagrebački vatrogasci odmah su se odazvali na intervenciju te locirali tačno mjesto požara u 3.14 sati. Dim i vatra naveliko su već "gazili" više prostorija kluba.

Prema prvim informacijama s mjesta događaja, požarom je zahvaćena prostorija površine 20x15 metara. Ostale prostorije na objektu je bio ispunio dim, međutim, bile su zaključane kao i one na spratu pa se vatra nije proširila.

Ukupno 14 vatrogasaca na terenu detaljno je, nakon što je požar lokaliziran, češljalo objekat s obzirom na to da su zidovi "Minta" obloženi drvetom, spužvom i tkaninom. Intervencija je trajala otprilike do pet sati.

Inače, klub "Mint" prepun je videonadzornih kamera, kako iznutra tako i izvana pa nije za isključiti da će one dosta pomoći policiji u rješavanju slučaja.

Šteta na objektu još nije utvrđena, no procjenjuje se da je veća.

Klub poduzetnika Kristijana Babića otvoren je krajem 2019., a bio je omiljena zagrebačka destinacija za noćni provod, poznat po cabaret večerima.

Inače, "Mint" je krajem septembra, nakon ljetne pauze, trebao ponovno otvoriti svoja vrata, piše Jutarnji.hr.

#Hrvatska #požar #Region #Zagreb