Članak

SRBIJA PROTIV NASILJA

Željko lopove i Vučiću odlazi odjekivalo na protestima ispred zgrade Pinka u Beogradu

Organizatori puštaju na zastavi Srbije, koju je Pink ranije postavio na svojoj zgradi, projekciju – ko je ubio Olivera (Ivanovića), javlja reporter Danasa.

(Patria) - Deveti po redu protest Srbija protiv nasilja počeo je nešto poslije 18 sati okupljanjem građana ispred Skupštine Srbije.

Krajnja destinacija današnje šetnje bila je zgrada televizije Pink, gdje su građani stigli, a trasa protestne šetnje bila je Skupština Srbije – Kneza Miloša – Mostar – Kneza Aleksandra Karađorđevića do zgrade Pinka.

Ispred Pinka se čulo "Željko, lopove" i "Vučiću, odlazi", a prethodno je se desio verbalni duel građana i obezbjeđenja Pinka. Sve je mirno prošlo. Veliki broj pripadnika obezbjeđenja u crnim uniformama je ispred zgrade.

Organizatori puštaju na zastavi Srbije, koju je Pink ranije postavio na svojoj zgradi, projekciju – ko je ubio Olivera (Ivanovića), javlja reporter Danasa.

Iznad građana ispred zgrade Pinka lete dronovi, a građani uzvikuju "Izlazite napolje" i "Nećemo Zadrugu".

Nema muzike, obraćanja, ali se čuju povici, zvižduci i pištaljke nezadovoljnih ljudi koji već deveti put izlaze na proteste protiv nasilja. Čuju se i povici "robija, robija". Obezbjeđenje Pinka prilazi ogradi što izaziva revolt građana.
20.34 Kolona građana koji su se oko 18 časova okupili ispred Skupštine, a oko 19 krenuli u protestnu šetnju – stigla je pred Pink pre nekoliko minuta. Čuju se povici, pištaljke i zvižduci. Kako javlja naš reporter, voditelj Zadruge Marko Đedović sa terase maše prisutnim građanima.

"Branimo Ustav Srbije koji Vučić konstantno krši": Protest u Vranju koji je počeo u 19 sati završen je šetnjom kroz centralne gradske ulice.

#Region #DevetiPoReduProtest #SrbijaProtivNasilja #SkupštinaSrbije #ZgradaPink #ŽeljkoLopove #VučićuOdlazi #VerbalniDuel #DronoviIznadPinka #NećemoZadrugu #BranimoUstavSrbije