Članak

Karkin: Očekujem da Vrhovni sud potvrdi oslobađajuću presudu

On je izrazio i očekivanje da postupak neće još dugo trajati.

SARAJEVO, (Patria) - Advokat odbrane Ljube i Bekrije Seferovića Rusmir Karkin kazao je nakon oslobađajuće presude svojih branjenika da je ovaj slučaj specifičan predmet koji će sigurno ostati zabilježen u antologiji bh. pravosuđa.

"Ovo je prvi predmet gdje je i porodica oštećenog imala veliki interes da pomogne odbrani jer smo od samog početka tvrdili da se nije desila saobraćajna nesreća. Kantonalni sud hvala bogu imao je dovoljno snage, ličnog integriteta sudija da donesu jedinu moguću presudu a to je da oslobode ljude koji su bili lažno optuženi za djelo koje nisu počinili", kazao je Karkin.

On je izrazio i očekivanje da postupak neće još dugo trajati.

"Čisto sumnjam da će ovaj postupak još dugo trajati. Vjerujem da će Vrhovni sud FBiH u narednih nekoliko mjeseci donijeti odluku. Vrlo je nezgodno predviđati ishod sudskog postupka advokatima, tužiocima odnosno nama koji učestvujemo u njemu, ali sam osobno ubijeđen da je jedina moguća presuda Vrhovnog suda po žalbi Kantonalnog tužilaštva, a to je da će biti potvrđena oslobađajuća presuda Kantonalnog suda", zaključio je Karkin. 

Inače, Kantonalni sud je u presudi naveo da je u potpunosti poklonio vjeru nalazu saobraćajnog vještačenja i dopunskog medicinskog vještačenja Centra za vještačenje i procjenjivanje Zenit iz Banja Luke koje je utvrdilo da nije došlo do saobraćajne nesreće kao i da povrede na Dženanu Memiću nisu nastupile kao posljedica udara vozila već udarca tupim predmetom u glavu. 

#BiH
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');