Članak

SKANDAL U TUZLI FUP uhapsio policajca koji je priveo muža tužiteljice Begić!

Policajac kojeg su priveli pripadnici Federalne uprave policije slovi za poštenog i uzornog policajca u Tuzlanskom kantonu.

TUZLU, (Patria) - Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona ostali su iznenađeni kada su pripadnici FUP-a jučer priveli njihovog kolegu T.O. pod sumnjom za krivično djelo zlostavljanje u službi.

Ovaj policajac priveden je netom nakon što je prije izvjesnog vremena u rutinskoj kontroli zaustavio supruga Mirzete Begić zamjenice glavnog tužioca Tužilaštva TK, Mujagu Begića. U toku kontrole došlo je do narušavanja javnog reda i mira pa je Begić lišen slobode!

„Šokirani smo zaista. Ekspresno su tri dana nakon događaja stigli u naše prostorije i odveli kolegu. I danas je zadržan u pritvoru. Njemu stavljaju na teret krivično djelo zlostavljanje u službi. Drugi kolega koji je bio s njim u svojstvu svjedoka davao je iskaz“, saznajemo u MUP-u TK.

Hasan Alić, predsjednik Sindikata policije MUP-a TK kazao je da razmatarju slučaj i sitauciju i da se još nisu očitovali.

Kako nezvanično saznajemo Mujaga je prilikom kontrole upitao policajce "da li oni znaju ko je on". Pripadnici MUP-a TK koji su i zaustavili vozilo nisu pristali na takvu priču, pa je na kraju Mujaga Begić i priveden. 

Policajac kojeg su priveli pripadnici Federalne uprave policije slovi za poštenog i uzornog policajca u Tuzlanskom kantonu.

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK kazao je za Patriju da će to tužilaštvo podnijeti zahtjev Federalnom tužilaštvu za određivanje tužilaštva koje će voditi slučaj. 

"Čekamo da nam FUP preda izvještaj o počinjenju krivičnog djela i onda ćemo podnijeti Federalnom tužilaštvu zahtjev za određivanje tužilaštva koje će voditi slučaj", kazao je Arnautović. 

Navodno će policajcu na teret biti stavljena dva krivčna djela "zlostavljanje u službi" i "protivpravno lišenje slobode". 

Eno ga Tuzli FUP uhapsio policajca MUP-a TK jer je u toku rutinske kontrole uhapsio muža kantonalne tužiteljice, pa se tereti za zlostavljanje. Niđe vakog zraka, zemlje, vode i govana na svijetu nema ❤️

— Čarli (@CharlieSixTango) February 21, 2020
#BiH #MUPTK