Članak

U DRUŠTVU DODIKA

U Sarajevu nije mogla, ali plodno tlo našla je u Istočnom Sarajevu: Ambasadorica Peleg obilježila godišnjicu napada Hamasa

Izraelska ambasada i Privredna komora države Izrael u BiH večeras su u Istočnom Sarajevu upriličili prijem povodom obilježavanja godišnjice Hamasovog napada od 7. oktobra 2023. godine.

Foto: Milorad Dodik/X

(Patria) - Izraelska ambasada i Privredna komora države Izrael u BiH večeras su u Istočnom Sarajevu upriličili prijem povodom obilježavanja godišnjice Hamasovog napada od 7. oktobra 2023. godine, piše Faktor.

Ambasada Izraela i Privredna komora države Izrael u BiH prvobitno su prijem bili planirali organizovati u Hotelu Evropa.

Međutim, menadžment hotela otkazao je prijem, navodeći da je kompanija "Aluminij Industries" d.o.o. Mostar rezervisala manju salu, ali menadžmentu nisu pojasnili o čemu se tačno radi.

Događaj je organizovan u Narodnom pozorištu u Istočnom Sarajevu, a sastojao se od izložbe fotografija i dokumentarnog filma.

Prije prijema, ambasadorica Izraela u BiH Galit Peleg večerala je s predsjednikom Rs Miloradom Dodikom.

U njihovom društvu našao se i kontroverzni direktor mostarskog Aluminija Amir Gross Kabiri, široj javnosti u BiH poznat i po tome što je potpredsjednik NK Zrinjski, ali i po raznim kontroverzama, huškanjima i agresivnim javnim istupima.

"Tužan je to povod, ali je velika čast za Rs u kojoj se održava komemoracija poginulim, ranjenim i zarobljenim Jevrejima u napadu na Hamas 7. oktobra prošle godine.

Ovim činom ambasadorica Izraela u BiH Galit Peleg odužuje razumijevanje i saosjećanje srpskog naroda u ovim tužnim i teškim danima za institucije i narod Države Izrael. Naša podrška je upućena vama", naveo je Dodik na X-u.

Dodik je između ostalog dodao i da je s ambasadoricom razgovarao o situaciji na Bliskom Istoku.

#BiH #GalitPeleg #Hamas #IstočnoSarajevo #Izarel #MiloradDodik