Članak

NAPAD IZRAELA

Hezbollah objavio da je ubijen njegov komandant u izraelskom napadu na južni Bejrut

(Patria) - Hezbollah je poslije ponoći objavio da je ubijen jedan od njegovih komandanta, nekoliko sati nakon što je izraelska vojska saopštila da ga je ubila u napadu na južna predgrađa Bejruta u kojem je, kako su libanske vlasti rekle, poginulo šest osoba, javio je AFP.

U saopštenju, grupa koju podržava Iran objavila je smrt „komandanta Ibrahima Mohammeda Kobeissija“, koji je „mučenički poginuo na putu za Jerusalem“, izraz koji Hezbollah koristi za borce ubijene u izraelskim napadima.

Izraelska vojska je u utorak saopštila da je „eliminisala Ibrahima Mohammeda Kobeissija, komandanta raketne mreže terorističke organizacije Hezbollah“.

Ministarstvo zdravlja Libana je u saopštenju navelo da je „u napadu izraelskog neprijatelja na Ghobeiri u južnom predgrađu Bejruta ubijeno šest ljudi, a povrijeđeno petnaest“.

Izraelska vojska je saopštila da je Kobeissi komandovao sa nekoliko raketnih jedinica, uključujući jedinicu precizno navođenih raketa i da je pogođen sa drugim komandantima raketnih snaga.

„Kobeissi je bio važan izvor znanja u oblasti projektila i imao je bliske veze sa visokim vojnim vođama Hezbollaha“, navodi se.

Portparol izraelske vojske kontraadmiral Daniel Hagari rekao je na brifingu za medije da su „najmanje dva“ druga komandanta Kobeissijevih snaga također „eliminisana“.

#Bejrut #Izrael #napad #Svijet