Članak

JAČANJE DOMAĆE PRIVREDE

Energoinvest i Sarajevo-osiguranje potpisali ugovor o osiguranju

(Patria) - U sjedištu kompanije Energoinvest svečano je potpisan Ugovor o osiguranju između Energoinvest d.d. Sarajevo i Sarajevo–osiguranje d.d. – Sarajevo.

Ugovor su potpisali Mirza Ustamujić, direktor Energoinvest d.d. Sarajevo, i Senad Arslanagić, član Uprave i izvršni direktor za funkciju osiguranja u Sarajevo–osiguranje d.d. – Sarajevo. Ovim ugovorom uspostavljena je saradnja koja obuhvata pružanje usluga kolektivnog osiguranja zaposlenih u Energoinvestu, osiguranja imovine, putničkog zdravstvenog osiguranja, kao i osiguranja robe u transportu.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo ponovo ostvarili saradnju s domaćim, renomiranim osiguravajućim društvom poput Sarajevo – osiguranja, koje svoju reputaciju i uspjeh gradi na višedecenijskom iskustvu. Ovaj ugovor je od strateške važnosti za Energoinvest jer osigurava kompletnu zaštitu – od naših zaposlenika i imovine, do robe u transportu. Osim toga, izuzetno nam je važno da kroz ovakve partnerstva doprinosimo jačanju domaće privrede. Energoinvest mora biti predvodnik pozitivnih promjena, a ovaj korak je još jedan pokazatelj naših trajnih nastojanja i aktivnosti“, izjavio je Mirza Ustamujić, direktor Energoinvesta.

Ovom prilikom Senad Arslanagić član Uprave i izvršni direktor za funkciju osiguranja u Sarajevo–osiguranje d.d. – Sarajevo je istakao da “decenije uspješnog poslovanja SARAJEVO-OSIGURANJA d.d. Sarajevo kreirale su respektabilnu poziciju i prepoznatljivi imidž, kako u okvirima Bosne i Hercegovine i regije tako i Evrope. Izuzetna nam je čast kao vodeće društvo na tržištu osiguranja u Bosni i Hercegovini obnoviti uspješnu saradnju sa Energoinvestom d.d. Sarajevo.

Ovo dugogodišnje partnerstvo znak je društvene odgovornosti SARAJEVO-OSIGURANJA d.d. Sarajevo koje podržava domaće kolektive”.

#BiH #Energoinvest #SarajevoOsiguranje #MirzaUstamujić #SenadArslanagić #OsiguranjeZaposlenih #PutničkoOsiguranje #RobaTransportu #DomaćeOsiguravajućeDruštvo #SaradnjaDomaćaPrivreda #VodećeDruštvo