Članak

KAMPANJA

SNSD-ov aktivista fizički nasrnuo na Božidara Novakovića, stigla osuda iz PDP-a

(Patria) - Aktivista SNSD-a jučer je fizički nasrnuo na člana Predsjedništva PDP-a Božidara Novakovića, zbog čega su se saopćenjem za javnost oglasili iz ove političke stranke oštro osudivši napad aktiviste N. Z, čije puno ime i prezime nisu naveli, na Novakovića koji je kandidat za odbornika u Skupštini Općine Istočna Ilidža.

PDP poziva policiju i nadležne organe da slučaj dovedu do kraja i sankcionišu, kako navode, siledžijsko ponašanje.

"Aktivista SNSD-a N. Z. jučer je autom presreo Novakovića, koji se vraćao sa redovnih predizbornih aktivnosti, prijetio mu da će imati problema ako bude i dalje dolazio u naselje Kasindo, a kada je Novaković pozvao policiju, fizički je nasrnuo na njega, i nanio mu lakše tjelesne povrede – prijeteći, stezao ga je za vrat, pocijepao mu je košulju i otrgnuo mu telefon iz ruke", navode iz PDP-a.

Slučaj je prijavljen policiji i na osnovu iskaza i medicinske dokumentacije, očekuje se pokretanje krivične prijave.

"Članovi SNSD-a koji su prisustvovali fizičkom napadu ravnodušno su posmatrali nasrtaj aktiviste u svom siledžijskom ponašanju koje se već nekoliko puta ponavlja, u vidu presretanja vozila na putu i verbalnih prijetnji. Ovakvo ponašanje SNSD-a je jadno i nedopustivo, ljudi se u nedostatku političkih argumenata služe nečasnim radnjama i zastrašivanjem pojedinih kandidata pokušavajući na nezakonit, drzak i bezobziran način uticati na izborne rezultate". rekao je Bojan Dragić, predsjednik Regionalnog odbora PDP za Izbornu jedinicu 8 i član Predsjedništva PDP-a.

#AktivistaSnsdA #BozidarNovakovic #ClanPredsjednistva #FizickiNasrnuo #IstocnaIlidza #NapadAktiviste #Novakovic #PDP #PresreoNovakovica #SiledzijskoPonasanje #BiH