Članak

NES CAZIN

Ogrešević na predstavljanju kandidata NES-a u Cazinu poručio: Djela su tu i možemo ih samo nabrajati, ne treba nam puno priče

(Patria) - Krenuti u predizbornu kampanju u kojoj je jedini zadatak prezentirati ogroman broj završenih i još toliko planiranih projekata, privilegija je koju uživaju samo oni koji godinama rade za svoj grad i građane. S ovom porukom otvoreno je prvo predstavljanje kandidata Narodnog evropskog saveza za općinske izbore u Cazinu.

Kako je istaknuo nosilac liste kandidata za Gradsko vijeće Rifet Hozanović, ovo je početak još jedne ere u kojoj će se Cazin nastaviti razvijati i napredovati.

"Ovo je tim ljudi koji su u svim okolnostima i u svim izazovima bili uz svoj narod. Zajedno smo postigli da imamo grad koji je vodeći u regiji po napretku, uređenosti, po velikim i značajnim projektima. Nije uvijek bilo lako ali nismo odustajali jer volimo svoju zemlju i željeli smo da naš Cazin u njoj bude jedan od najboljih primjera što danas i jeste", istaknuo je Hozanović.

U proteklih pet mandata, gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević posvetio je svoje i znanje i vrijeme i život Cazinu i razvoju ove općine, a danas Grada. Kako je istaknuo, nikada u tome ne bi uspio da nije cijelo vrijeme bio u svakom trenutku zajedno sa građanima.

"Ništa se ne podrazumijeva, pogotovo kada krenete od nule. A, mi smo raditi za Cazin počeli u više nego skromnim uvjetima. Zatečeni budžet bio je oko četiri, a danas iznosi preko 60 miliona maraka. Trebalo je

realizirati bezbroj malih i velikih projekata koji su nam bili potrebni za život u tada jednoj od najnerazvijenijih općina u BiH. Djela su tu i možemo ih samo nabrajati, ne treba nam puno priče. Ono što je konstanta bila i ostala da smo sve postigli zajedno s građanima. Tako će ostati i u budućnosti. Cazin ima još dosta planiranih projekata i nastavljamo zajedno rasti i razvijati se, kazao je Ogrešević koji je kandidat za gradonačelnika Cazina.

U narednih 27 dana, kako je istaknuto, bit će nastavljeno predstavljanje kandidata NES-a u prijateljskoj i demokratskoj atmosferi, jer Cazin to zaslužuje.

#Cazin #Izbori2024 #NerminOgrešević #NES