Članak

PRESS NA KOVAČIMA

Selimbegović na otvaranju kampanje: Stari Grad nema domaćina, Čengić je pola mandata proveo izvan Sarajeva

Na Kovačima je press konferencijom zvanično otvorena predizborna kampanja SDA Stari Grad, a press su održali kandidat za načelnika Dženan Selimbegović i nosilac liste SDA za OV Stari Grad doc.dr. Jahja Muhasilović.

(Patria) - Na Kovačima je press konferencijom večeras zvanično otvorena predizborna kampanja SDA Stari Grad, a prisutnima su se obratili kandidat za načelnika Dženan Selimbegović i nosilac liste SDA za OV Stari Grad doc. dr. Jahja Muhasilović.



Predstavljena je lista od 36 kandidata za Općinsko vijeće. Selimbegović se na početku obraćanja referisao na rad načelnika Irfana Čengića u posljednjoj godini dana.

- Stari Grad nema domaćina. Načelnik Čengić je prespavao godinu dana mandata. Stičemo utisak da je Čengić na prošlim izborima dobio posao koji niti je želio, niti zna da radi, stoga nas čudi da ga ponovo traži.



Skoro pola vremena svoga mandata načelnik je proveo u posjetama evropskim i svjetskim destinacijama poput Dubaia, Londona, Beča, Istanbula, Zagreba, Beograda, pa čak i Chicaga i tako dalje.

Od tih Čengićevih turističkih posjeta građani Starog Grada nisu imali ništa, osim visokih troškova - rekao je Selimbegović.

Ističe da je Čengićev jedini vidljivi projekat dječiji park u MZ Medrese, koji je u prvoj sedmici od kada je otvoren stigao postati spomenik korupciji i bahatosti s obzirom da je umjesto planiranih 35.000 KM plaćen skandaloznih 150.000 KM.



- Čengićev slogan "Hrabro za Stari Grad" je pomalo licemjeran, jer nema neke velike hrabrosti u činjenici da načelnik Čengić i ono malo vremena među građanima provodi u 24-časovnoj pratnji policije.

Također, činjenica da načelnika Čengića policija vozi u Toyoti Land Cruiser, čak i tokom njegovih privatnih aktivnosti, možda i objašnjava to što on npr. ne vidi da mu komšije u ulici Streljačka nemaju vode u svojim kućama ili da su ulice Starog Grada pune rupa - naglasio je.



Selimbegović je u nastavku govorio o svom Programu "Plan i vizija za Stari Grad", a posebno je istakao projekte koji će omogućiti sadržaj građanima Starog Grada koje danas nemaju.

- Građanima Starog Grada je konačno potrebna sportska dvorana, izgradit ćemo je na Bistriku. Stari Grad je imao prvi bazen u Sarajevu, a on već duže od deceniju nažalost služi kao deponija smeća.

Obnovit ćemo bazene na Bentbaši, a u sklopu istog projekta konačno ćemo razviti sadržaje na Darivi. Izgradit ćemo stadion na Moščanici.



Baščaršiji ćemo vratiti stari duh i na nju uvesti red. Ono na šta ćemo staviti poseban fokus jeste ravnomjeran razvoj svih MZ u našoj općini, jer rubne MZ, iako pune budžet kao i svi građani Starog Grada, susreću se s elemenatarnim komunalnim i infrastrukturalnim problemima - dodao je.

Osim Selimbegovića, na predstavljanju je govorio i nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Stari Grad doc. dr. Jahja Muhasilović, koji je obrazložio razloge svoje kandidature, te se posebno referisao na Trojku, čiji je kandidat Irfan Čengić.



- Postoji jedan fenomen u kojem se kandidati Trojke za načelnike, poput Benjamine Karić, Nermina Muzura, a posebno našeg načelnika Irfana Čengića, pokušavaju na svaki način deklarativno i PR-ovski distancirati od izdajničke politike Trojke i njihove devastacije sistema na svim nivoima i u svim resorima.

Istovremeno, Karićka i Muzur su potpredsjednici SDP-a i NIP-a, a Čengića čak i na terenu podržavaju ljudi poput Konakovića, Štete, Rame Isaka. Dakle, glas za Čengića, kao i glas za Karićku ili Muzura, glas je za Ramu, Arnela i Rusmira Isaka, glas je za Konakovića i njegove veze sa narkokartelima, glas je za izdajničku politiku Trojke - istakao je Muhasilović.



Selimbegoviću su na otvorenju kampanje svojim dolaskom na press-konferenciju podršku dali Haris Zahiragić - potpredsjednik SDA, Faruk Kapidžić - predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, Almir Bečarević - predsjednik Kantonalnog savjeta SBiH, Muamer Bandić - kandidat SBiH-a, DF-a i SDA za načelnika Općine Novo Sarajevo i mnogi drugi.

#DženanSelimbegović #IzbornaKampanja #JahjaMuhasilović #LokalniIzbori #OOSDAStariGrad #SDA #Izbori2024