Članak

VRIJEDNA DONACIJA

Neformalna grupa Zeničana i Udruženje "Svjetlo" iz Sarajeva djeci Podrinja podijelili školski pribor

Tradicionalno pred početak školske godine, neformalna grupa Zeničana, poznatija kao Raja iz Čajdžinice, u saradnji s Udruženjem "Svjetlo" iz Sarajeva, posjetili su djecu Podrinja i podijelili im školski pribor.

(Patria) - Tradicionalno pred početak školske godine, neformalna grupa Zeničana, poznatija kao Raja iz Čajdžinice, u saradnji s Udruženjem "Svjetlo" iz Sarajeva, posjetili su djecu Podrinja i podijelili im školski pribor.

Ove godine veliku podršku pružili su i dobri ljudi iz Visokog, koje je animirao Elvedin Hadžiahmetović, a koji su svojim doprinosom obradovali oko 370 djece.

"Hvala i ekipi iz Zavidovića koji su poslali 20 kompleta da se podijele na terenu. Kako nam kažu Zeničani koji su bili na podjeli i koji su već 11 godina prisutni u Podrinju u akcijama, ovo im predstavlja veliko zadovoljstvo ali i obavezu, i to je najmanje šsto mogu uraditi za naše drage povratnike i njihovu djecu.

Pored školskog pribora, njihove su stalne akcije podjele bajramskih paketića, u kojima se u nekoliko gradova u ovom entitetu podijeli od 800 do 1.000 paketica.

Treba napomenuti akciju u novembru kada s novom zimskom garderobom obraduju oko 100-150 djece.

Jučer smo posjetili Pobuđe, Glogovu, Hranču i Potočari gdje su podijeljeni ruksaci za svih 135 djece. Bjelovac, Osat. I druga mjesta u opštinama Vlasenica, Srebrenica i Bratunac", saopšteno je iz sarajevskog Udruženja "Svjetlo".

#udruzenjesvjetlo #BIH #Djeca