Članak

LIGA NACIJA

Oslabljeni Zmajevi večeras u Eindhovenu igraju protiv Nizozemaca

Fudbalska reprezentacija BiH večeras na Philips stadionu u Eindhovenu igra prvu utakmicu novog ciklusa UEFA A Lige nacija.

(Patria) - Fudbalska reprezentacija BiH večeras na Philips stadionu u Eindhovenu igra prvu utakmicu novog ciklusa UEFA A Lige nacija.

Protivnik izabranicima Sergeja Barbareza je selekcija domaće Nizozemske. Prijenos utakmice možete pratiti od 20.35 sati u programu BHRT-a.

Zmajevi će protiv favorizovane Nizozemske nastupiti bez dvojice standardnih reprezentativaca. Nakon što je sa spiska zbog povrede otpao Sead Kolašinac, selektoru Barbarezu nastup je otkazao i Anel Ahmedhodžić.

Ipak, Barbarez je zadovoljan angažmanom igrača na proteklim pripremama. Atmosfera među Zmajevima je odlična i svi su motivisani da pokažu svoj maksimum protiv Nizozemske.

Barbarez kaže da večerašnjeg protivnika dobro poznaju, ali da će sigurno pokušati da iznenade s nekom novom idejom.

- Imamo ideju i plan kako da se suprotstavimo. Razmišljamo svaki dan 24 sata šta ćemo i kako ćemo. Svaka riječ o nizozemskoj reprezentaciji je suvišna.

Njihov sam veliki fan, njihovog načina igre, te kreativnosti pojedinačne koju imaju. Njima kada ekipno ne ide, imaju tako dobre igrače da svaki može riješiti utakmicu.

Brutalno mogu pritisak da prave, sigurno neće biti jednostavno. No, rekao sam da nismo došli da budemo nečiji sparing partneri, došli smo da se borimo da zaslužimo to zašto smo ovdje i da imamo privilegiju da igramo A Ligu nacija.

Ja gledam na sve ove utakmice kao na jedan paket koji će nas dovesti ka nekom boljem sutra, u što sam uvjeren - izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za medije selektor bh. reprezentacije.

Bh. fudbalere će i u ovom meču predvoditi dugogodišnji kapiten Edin Džeko. On kaže kako je zadovoljan radom bh. igrača na treningu, te očekuje da odigraju kvalitetno protiv favorita.

Naglašava da mu je čast što selektor Barbarez računa na njega i poručuje da će i u ovom meču dati svoj maksimum.

Glavni sudija večerašnje utakmice bit će Donatas Rumšas iz Litvanije, a njegovi pomoćnici Aleksandar Radiuš i Dovidas Sužiedelis. Četvrti sudija je Robertas Valikonis, također iz Litvanije.

U VAR sobi sjedit će Stuart Attwell i Neil Davies iz Engleske.

Naši fudbaleri će 10. septembra u Budimpešti odmjeriti snage s Mađarskom.

#EdinDžeko #fudbal #Nizozemska #SergejBarbarez #Zmajevi #Sport