Članak

MICHIGAN I NORTH CAROLINA

Kennedy pobijedio na sudu u sporu oko uklanjanja svog imena s glasačkog listića u dvije 'kolebljive države'

Robert F. Kennedy Jr uspio je ukloniti svoje ime s glasačkih listića u dvije ključne države, mjesec dana nakon što je suspendovao svoju predsjedničku kampanju i podržao Donalda Trumpa.

(Patria) - Robert F. Kennedy Jr uspio je ukloniti svoje ime s glasačkih listića u dvije ključne države, mjesec dana nakon što je suspendovao svoju predsjedničku kampanju i podržao Donalda Trumpa.

Žalbeni sudovi u Michiganu i North Carolini odobrili su pravne primjedbe Kennedyja da njegovo ime bude skinuto s glasačkih listića u tim državama.

Sudija u Wisconsinu odbacio je najnoviji pokušaj Kennedyja da ukloni svoje ime s glasačkih listića u toj državi, javio je BBC.

Presude bi mogle napraviti razliku u teškoj utrci između Trumpa, republikanca, i Kamale Harris, demokrate, za novembarske izbore za Bijelu kuću.

Trump je proslavio ishod ovog spora u petak tokom obraćanja sindikatu policajaca u Charlotteu u North Carolini.

- Dakle, svi Bobbyjevi ljudi će glasati za mene - kazao je Biden.

Otkako je suspendovao svoju kampanju za Bijelu kuću u avgustu kao nezavisni kandidat, nakon što su mu ankete davale oko pet posto glasova, Kennedy se bori da skine svoje ime sa glasačkih listića u ključnim državama.

Već je utvrđeno da se njegovo ime neće pojaviti na glasačkim listićima u Arizoni, Nevadi i Pennsylvaniji, tri druge potencijalno ključne "kolebljive države".

#RobertFKennedyJr #SAD #Svijet