Članak

IZ UGLA YOUTUBERA

Koja je razlika između najjeftinije i najskuplje karte u avionu?

Kada rezervišete svoje mjesto u putničkom avionu, imate mogućnost odabrati nekoliko opcija, ovisno o tome koliko na to želite potrošiti novca.

(Patria) - Kada rezervišete svoje mjesto u putničkom avionu, imate mogućnost odabrati nekoliko opcija, ovisno o tome koliko na to želite potrošiti novca, piše Punkufer.hr.

Američki kreator digitalnih sadržaja Ryan Trahan isprobao je četiri različita mjesta u Etihadovom Airbusu A380 na relaciji New York - Singapore.

Želio je testirati koliko se zapravo dobija vrijednosti za određeni novac, a svoja iskustva podijelio je na YouTubeu.

Odabrao je Etihad Airways jer ovaj avioprijevoznik nudi najskuplje karte u putničkom avionu.

Tačnije, nude takozvani Residence ili trosobni penthouse u avionu koji obuhvata oko 12 kvadrata prostora podijeljenog na dnevni boravak, spavaću sobu s krevetom i privatnu kupaonicu s tuš-kabinom.

Karta za Residence kreće se oko 24.000 američkih dolara, a uključuje i gurmansku ponudu jela po izboru, privatni hladnjak s vodom i bezalkoholnim pićima, pidžamu, papuče, masku za lice te preparativnu kozmetiku za njegu lica i tijela s dizajnerskim potpisom.

Uz Residence dobijate i pristup privatnom lounge prostoru s chefom, ali i tjelohranitelje koji će vas ispratiti iz aviona i do njega, otkriva Trahan u svom videu.

Mjesto u poslovnoj klasi nešto je skromnije kvadrature, ali i znatno nižih cijena - između 2.700 i 4.000 dolara, ovisno o datumu i destinaciji.

Tu ćete dobiti zagrađenu kabinu s udobnim sjedištem koje se može razvući u ležaj s odgovarajućim jastucima i pokrivačima.

Na raspolaganju vam je i posebni jelovnik s maštovitim jelima i pićima te uslužno osoblje.

Najmanje razlike primijetio je između Basic i Basic Plus sjedišta. To su najjeftinije karte u spomenutom avionu i na zadanoj destinaciji s početnom cijenom od oko 1.100 dolara, a koji dolaze s mjestom i tek 10, odnosno 58 centimetara slobodnog prostora za protegnuti noge.

Hrana je na ova dva mjesta bila ista - najčešće će vam biti poslužena neka vrsta curryja i riže.

- Ovo je najbolje jelo koje sam ikad probao u avionu - kaže Ryan u videu dok sjedi na Basic sjedištu.

Šta je Ryan Trahan doživio na četiri različita mjesta u Airbusovom avionu tokom svog puta iz New Yorka preko Abu Dhabija do Singaporea i nazad, provjerite na njegovom videu ispod.

#avion #magazin1 #Putovanja #zanimljivosti