Članak

ZVIJEZDA EDMONTON OILERSA

Nijemac potpisao najunosniji ugovor u historiji NHL-a, zarađivat će milion eura mjesečno

Njemačka hokejaška zvijezda Leon Draisaitl potpisao je najunosniji ugovor u historiji sjevernoameričke NHL lige.

(Patria) - Njemačka hokejaška zvijezda Leon Draisaitl potpisao je najunosniji ugovor u historiji sjevernoameričke NHL lige, prenose Sportske novosti.

Nijemac je obećao vjernost svom sadašnjem klubu Edmonton Oilersima sljedećih osam godina, a godišnje će u prosjeku zarađivati ​​rekordnih 14 miliona dolara ili 12,7 miliona eura, objavila je njegova ekipa na društvenim mrežama.

Što se tiče ukupne vrijednosti, Rus Aleksander Ovječkin, koji je 2008. godine potpisao 13-godišnji ugovor, i dalje ima najveći ugovor u historiji.

Draisaitl je ipak potpisao najunosniji ugovor u prosjeku po sezoni, a prije njega je najviše novca dobio Auston Matthews, tačno 12 miliouna eura po sezoni.

Dvadesetosmogodišnja zvijezda NHL-a, koji je posljednjih deset sezona igrala za Oilerse, imao je važeći ugovor do kraja sezone 2024/25., a nakon potpisivanja novog obavezao se igrati u Edmontonu na dodatnih sedam godina. Za to vrijeme dobit će 101,4 miliona eura.

Rođen u Kölnu, Draisaitl se smatra jednim od najboljih hokejaša svijeta, a u Edmontonu s kapitenom Connorom McDavidom čini jedan od najopasnijih napadačkih dvojaca.

Do sada je postigao 347 golova i upisao 503 asistencije za ukupno 850 poena u 719 utakmica u NHL-u.

Prošle sezone je bio nadomak prvog naslova, ali u finalu su Florida Panthersi slavili 4-3 i spriječili Oilerse da naprave potpuni preokret nakon zaostatka 0-3 u pobjedama.

Nova sezona NHL lige počinje u noći sa 4. na 5. oktobra.

#AustonMatthews #ConnorMcDavid #EdmontonOilers #FloridaPanthers #Kölnu #LeonDraisaitl #NHL #Nijemac #Oilerse #RusAleksanderOvječkin #Sport

Leon Draisaitl could make you an NHL-u manager papa louie, earning $14 million from the Edmonton Oilersima.