Članak

VELIKA LUDINA

U vikendici u Hrvatskoj pronađena trojica mrtvih muškaraca

Okončan je uviđaj u vikendici kod Velike Ludine u kojoj su jučer ujutru pronađena tijela trojice muškaraca.

Foto: HRT

(Patria) - Okončan je uviđaj u vikendici kod Velike Ludine, općine u Hrvatskoj, u kojoj su jučer ujutru pronađena tijela trojice muškaraca.

I dalje nema službene potvrde o uzrocima smrti, a kriminalističko istraživanje kojim će biti utvrđene sve okolnosti događaja se nastavljaju, rečeno je sinoć u sisačkoj policiji.

Uviđajem je rukovodila zamjenica županijske državne odvjetnice u Sisku.

Neslužbeno se saznaje da su trojica muškaraca u vikendici hladila mošt suhim ledom.

Pretpostavlja se kako je došlo do reakcije s dušikom i oslobađanja ugljičnog monoksida (CO) što je prouzrokovalo trovanje trojice muškaraca.

Policijska uprava sisačko-moslavačka je saopštila da je jučer ujutro u 6.30 sati zaprimila dojavu da su u vikendici na području Velike Ludine tri muškarca koja se ne osjećaju dobro.

Nakon što je policija onamo došla, zatekla je beživotna tijela trojice muškaraca, a na njima nisu uočene vanjske povrede.

Na mjestu događaja obavljen je uviđaj kojim je rukovodila zamjenica županijske državne odvjetnice u Sisku, u saradnji s vještacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja iz Zagreba.

Tijela su prevezena na odjel patologije sisačke Opće bolnice gdje će biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, naveli su iz sisačko-moslavačke PU.

Inače, trovanje ugljičnim monoksidom česta je pojava u sezoni berbe grožđa i policija redovno objavljuje upozorenja da se prilikom ovih radnji osigura provjetravanje prostorija s moštom.

Berbe grožđa u Moslavini počele su sredinom avgusta, mjesec dana ranije od uobičajenog početka berbi.

#BerbaGrožđa #Dušik #Hrvatska #Mošt #Muškarci #Obdukcija #Sisak #UgljičniMonoksid #Uviđaj #VelikaLudine #Region