Članak

TUŽILAŠTVO KS

Predložena još dva mjeseca pritvora za Berila, Milišić i Mulaosmanovića

Postupajući tužilac Tužilaštva KS predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje pritvora za još dva mjeseca osumnjičenima Ibri Berilu, Nađi Milišić i Adisu Mulaosmanoviću.

(Patria) - Postupajući tužilac Tužilaštva KS predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje pritvora za još dva mjeseca osumnjičenima Ibri Berilu, Nađi Milišić i Adisu Mulaosmanoviću.

"Produženje je predloženo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", saopštilo je Tužilaštvo KS.

Podsjetimo, načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo, njegova pomoćnica Nađa Milišić i biznismen Adis Mulaosmanović uhapšeni su 5. avgusta u sklopu akcije kodnog naziva "Incitat".

U istoj akciji, koju je po nalogu Tužilaštva KS provela Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), uhašpeni su i Mulaosmanovićeva sestra Edina Džigal, a kasnije i bivši direktor Sarajevo-šuma Nermin Demirović. Džigal je puštena da se brani sa slobode, uz određene mjere zabrane.

Pod istragom su zbog sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca.

Demirović je uhapšen 24. avgusta, i njemu je određen jednomjesečni pritvor.

#IbroBerilo #Trnovo #TužilaštvoKS #BiH