Članak

GLORIFICIRAO ZLOČINAČKI PROJEKAT

Udruženje žrtava i svjedoka genocida prijavilo Zorana Krešića FUP-u zbog kršenja Krivičnog zakona BiH

(Patria) - Udruženje žrtava i svjedoka genocida dostavilo je informaciju Federalnoj upravi policije o kršenju Krivičnog zakona F BiH i to člana 13 i glava XV, od strane novinara Zorana Krešića.

"Tražimo da u skladu sa Zakonom provedete proceduru u cilju zaštite ustavno - pravnog poretka F BiH", rečeno je u saopćenju.

Podsjećamo, Krešić je u javnom nastupu glorificirao presuđeni projekat tzv. HZ HB, uz poruke da je u FBiH sukob civilizacija: "Nemam problema da kažem, evo u vlastitoj kući gledam RTL, Novu i Dnevnik HRT-a. Mi nemamo svojih medija, mi ne kreiramo mišljenje. Da ja predstavljam nešto, evo novinar sam, ja bih apsolutno zablokirao cijelu državu i nijedan se politički, ni bilo kakav drugi, proces ne bi događao.

Ja želim da se vrati Herceg Bosna, mi smo ovdje, kad je počinjao rat, mi smo prijetili, ili se makar sjećam toga da smo imali podmornice u mostarskome blatu. Nismo imali ništa, desetak puškica i čekali smo četnike koji su imali 20.000 ljudi koji su napadali", naveo je Krešić između ostalog.

#FederalnaUprava #Genocida #JavnomNastupu #KrivicniZakon #PravniPoredak #Udruzenje #ZakonomProvedete #ZastiteUstavno #ZoranKresic #ZrtavaISvjedoka #BiH