Članak

KONFERENCIJSKA LIGA

Zrinjski u dvomeču od portugalskog Guimaraesa primio 7 golova

Zrinjski nije imao mnogo optimizma nakon prvog meča play offa Konferencijske lige protiv portugalske Vitorije Guimaraes, a gosti su večeras samo potvrdili prolaz.

(Patria) - Zrinjski nije imao mnogo optimizma nakon prvog meča play offa Konferencijske lige protiv portugalske Vitorije Guimaraes, a gosti su večeras samo potvrdili prolaz.

U prvom meču bilo je 3:0, a večeras čak 4:0 za goste, za ukupnih 7:0, piše Faktor.ba. Sve je riješeno nakon prvog poluvremena u Mostaru kada su gosti vodili 3:0.

Na startu bez uzbuđenja, a onda u 30. minuti gosti traže penal. Bilo je posla i za VAR, dosuđen je penal i Manu Silva je siguran za 0:1. Prethodno je Barišić napravio faul nad Santosom.

U 42. minuti 0:2. Barišić poklanja loptu gostima, oni to koriste i Santos pogađa.

Kada se očekivao kraj prvog dijela, gotovo iz mrtvog ugla mrežu Marića trese Oliveira i jasno je bilo da će drugo poluvrijeme biti samo formalnost.

Tako je i bilo. Gosti su zaprijetili u 51. minuti preko Silve, Marić je odbranio. Uzvratio je Mulahusejnović, onda opet zaprijetili gosti, ali Marić je bio siguran.

U 72. minuti bilo je 0:4. Strijelac je bio Gustavo.

Vitoria je na kraju zasluženo slavila i prošla dalje, dok se Zrinjski okreće prvenstvu gdje se opet očekuje borba za sami vrh tabele.

Ipak, Plemići nisu bili na nivou ranije sezone, pa će biti zanimljivo kako će se snaći u Premijer ligi.

#fudbal #Guimaraes #KonferencijskaLiga #Portugal #Sport