Članak

FEDERALNI ZASTUPNIK

Mešalić: Samit SDP-HDZ u Konjicu je put u novu propast

Šef Kluba zastupnika DF-a u Parlamentu FBiH Mahir Mešalić prokomentarisao je na društvenim mrežama sastanak koji su danas u Konjicu održale delegacije SDP-a i HDZ-a, predvođene predsjednicima Nerminom Nikšićem i Draganom Čovićem.

(Patria) - Šef Kluba zastupnika DF-a u Parlamentu FBiH Mahir Mešalić prokomentarisao je na društvenim mrežama sastanak koji su danas u Konjicu održale delegacije SDP-a i HDZ-a, predvođene predsjednicima Nerminom Nikšićem i Draganom Čovićem.

Mešalić je ovaj sastanak, na kojem nije bilo predstavnika Naroda i pravde (NIP) i Naše stranke, okarakterisao putem u novu propast.

"Zašto se pitate šta je dogovoreno u Konjicu? Dakle, dogovoreno je da HDZ dobije direktora FUP-a, da UO FTV bude nezakonito imenovan (i to sva četiri odjednom) sa Zoranom Krešićem na čelu, da se imenuje nova uprava i uredništvo FTV-a između SDP-a i HDZ-a.

Da se odugovlači donošenje Zakona o južnoj plinskoj interkonekciji jer HDZ ne pristaje na zakon bez uspostave novog javnog preduzeća uprkos objektivnom pritisku američke administracije.

Dakle, Čović u potpunosti odbija BH Gas kao potencijalnog nosioca projekta 'južne gasne interkonekcije'. Ono što je indikativno je da niko od visokih funkcionera SDP TK nije prisustvovao pregovorima dok se Damir Mašić pokušavao sakriti na fotografijama.

Vojin Mijatović, Dizdar i Nikšić su naravno iskoristili 'summit sa Čovićem u Konjicu' da bi izložili i svoje nove luksuzne limuzine tipa 'Touareg' i 'Arteon'.

Svi zajedno u SDP-u koji su bili prisutni na sastanku imaju mizeran broj direktnih glasova građana. I još za kraj, dogovoren je nastavak pritiska na ministra zdravstva Nedeljka Rimca da nezakonito imenuje direktora KCUS-a.

Naravno, nije bilo riječi o propasti budžeta, dalekom snu o povećanju penzija/mirovina, o nezakonito uvećanim računima za struju kojima se pljačkaju građani, o uvođenju RTV takse u kantonima gdje je HDZ vlast, o putnoj deblokadi Tuzle i TK, o krađi novca iz federalnog budžeta za onkološke pacijente i mnogim drugim problemima", naveo je Mešalić u objavi na svom Facebook profilu.

#DraganČović #hdz #Konjic #MahirMešalić #NerminNikšić #Sastanak #SDP #trojka #BiH