Članak

KRNJA KOALICIJA

U Konjicu sastanak Nikšića i Čovića, NiP-a i Naše stranke ni na mapi

U Konjicu je počeo sastanak partnera u vlasti na nivou FBiH, na koji su stigle delegacije SDP-a i HDZ-a, predvođene predsjednicima Nerminom Nikšićem i Draganom Čovićem.

Foto: N1

(Patria) - U Konjicu je počeo sastanak partnera u vlasti na nivou FBiH, na koji su stigle delegacije SDP-a i HDZ-a, predvođene predsjednicima Nerminom Nikšićem i Draganom Čovićem, piše N1.

Očekuje se da teme budu funkcionisanje vlasti na nivou FBiH, kao i dugonajavljivana imenovanja vodećih ljudi u institucijama FBiH, poput RTV-a FBiH ili Federalne uprave policije (FUP).

Uz Nikšića, sastanku u ime SDP-a prisustvuje i federalni ministar razvoja i preduzetništva Vojin Mijatović. S druge strane, osim Čovića tu je i ministar finansija FBiH Toni Kraljević.

Nikšić se po dolasku na sastanak kratko obratio novinarima, rekavši da se radi o uobičajenom sastanku SDP-a i HDZ-a BiH.

Ni na jedno pitanje medija nije davao odgovore, pa ni na ono o mogućim kadrovskim rješenjima na FTV-u i u FUP-u, ali ni o pojedinim projektima u FBiH koji su i dalje na čekanju poput Južne interkonekcije, te imenovanju direktora KCUS-a.

Nikšić je poručio da su na federalnom nivou izuzetno zadovoljavajući odnosi između SDP-a i HDZ-a te da oni mogu biti primjer drugima.

Ponovio je i to da je za njega neprihvatljivo da se radi podružnica BH Gasa u Mostaru koja bi imala upravni odbor.

Poručio je da nakon sastanka neće biti izjava za medije, dok Čović nije htio odgovarati na novinarska pitanja prije sastanka. Stoga nije jasno ni da li će na to pristati nakon sastanka koji bi, prema procjenama, mogao trajati otprilike sat i po.

Na sastanku nema predstavnika NiP-a ni Naše stranke, iz koje su rekli da nisu ni pozvani.

Iako je Čović rekao da je ovo jedna vrsta pripremnog sastanka pred susret vladajuće koalicije na državnom nivou, Nikšić je, s druge strane, poručio kako je sve izvjesnije da se to neće desiti prije izborne kampanje.

#DraganČović #NarodIPravda #NašaStranka #NerminNikšić #Politika #Sastanak #VladajucaKoalicija #BiH