Članak

POTRAGA SE NASTAVLJA

U Drini pronađeno tijelo 9-mjesečne bebe, deset žrtava prevrtanja čamca s migrantima

Pripadnici MUP-a Srbije pretragom Drine na području Ljubovije, gdje se prevrnuo čamac s migrantima, pronašli su i tijelo bebe, dok je policija Rs iz rijeke izvukla tijelo još jedne muške osobe.

(Patria) - Pripadnici MUP-a Srbije pretragom Drine na području Ljubovije, gdje se prevrnuo čamac s migrantima, pronašli su i tijelo bebe, dok je policija Rs iz rijeke izvukla tijelo još jedne muške osobe, prenosi Nova.rs.

- Pretragom terena koja intenzivno traje od noćas, pripadnici MUP-a danas su oko 15.30 sati, u mjestu Lonjin, u blizini obale, pronašli beživotno tijelo bebe starosti oko devet mjeseci.

Ona je, nažalost, deseta žrtva prevrtanja čamca s iregularnim migrantima koji su iz Srbije pokušali da prijeđu rijeku između mjesta Drlače kod Ljubovije i Orlice u opštini Zvornik - rekao je potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Beba je bila s majkom čije je tijelo ranije danas izvučeno iz Drine.

Pripadnici MUP-a Srbije do sada su izvukli tijela šest muškaraca, žene i bebe, dok su pripadnici policije Rs pronašli tijela dvojice muškaraca. Pretraga se i dalje nastavlja.

#Drina #Migranti #Zvornik #CrnaHronika