Članak

POTPISAO ZA AL-AIN

Doskorašnji omladinac Željezničara Davud Alibašić karijeru nastavlja u UAE

Fudbalski klub Al-Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) predstavio je danas sedam novih fudbalera, a među njima je i jedno ime koje je ranije igralo na Grbavici.

(Patria) - Fudbalski klub Al-Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) predstavio je danas sedam novih fudbalera, a među njima je i jedno ime koje je ranije igralo na Grbavici.

Davud Alibašić, mladi napadač koji je nastupao za kadete i juniore kluba sa Grbavice postao je novi igrač tima iz Abu Dhabija.

Radi se o najboljem i najtrofejnijem klubu u UAE, koji je do sada prva i jedina ekipa iz te zemlje koja je osvojila AFC Ligu prvaka.

Osim 19-godišnjeg Alibašića, doskorašnjeg omladinca Željezničara, za Al-Ain su još potpisali i Jonas Naafo, Yusuf Hope, Marcos i Marcelo Ferreira, Joao Marcos i Khauan Schlickmann.



Al-Ain ih je predstavio kao buduće zvijezde i naveo da će biti registrovani za U-23 ekipu koju vodi italijanski trener Marreo Lombardo.

Davud igra na poziciji centralnog napadača, na kojoj je prošao sve kategorije omladinskog pogona sarajevskog Željezničara.

Prema navodima medija u UAE, Željezničaru bi trebala pripasti milionska trening kompenzacija nakon ovog transfera.

#davudalibašić #FKŽeljezničar #fudbal #UAE #sport