Članak

ČELNIK STRANKE

Čovićeva čestitka povodom 34 godine HDZ BiH: Spremno ćemo odgovoriti na sve izazove, predvodeći hrvatsku i europsku politiku

(Patria) - Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović povodom 34. godišnjice osnivanja HDZ BiH uputio je čestitku članovima ove stranke, simpatizerima navodeći da je to stožerna stranka Hrvata u BiH.

"Kao jedna velika obitelj, danas se zajednički prisjećamo slavnog 18. kolovoza 1990. godine kada je u teškim uvjetima održana osnivačka skupština naše političke obitelji. Tim je činom uspostavljena stožerna stranka koja će u budućim desetljećima braniti prava Hrvata i ulogu našega naroda kao nezaobilaznog dionika svih procesa u Bosni i Hercegovini.

Ono što je u teškim i razdornim vremenima krajem 20. stoljeća nastalo kao pokret samostalne političke volje izraslo je u najsnažniju i najorganiziraniju političku organizaciju hrvatskoga naroda. Stoga se danas, dragi prijatelji, na poseban način sjećamo svih stradalih i preminulih hrvatskih branitelja čija je žrtva omogućila da govorimo o Hrvatima kao državotvornom i ustavno jednakopravnom narodu.

Dok slavimo 34. obljetnicu osnivanja HDZ-a Bosne i Hercegovine, uvjeren sam da ćemo u budućnosti, kao i ranije, spremno odgovoriti na sve izazove pred kojima se nalazimo, predvodeći ne samo hrvatsku već i proeuropsku politiku koja je oduvijek bila okosnica našega djelovanja. Na ovom ćemo putu nastaviti štititi mir, stabilnost i sigurnost BiH te graditi njezinu europsku i euroatlantsku budućnost.

Svima Vama, drage članice i članovi, koji svakodnevno doprinosite zaštiti prava hrvatskoga naroda, izgradnji europske Bosne i Hercegovine i jačanju naše obitelji i ovim putem upućujem duboku zahvalu uz poticaj da u budućnosti nastavite djelovati još hrabrije vodeći se uvijek našim temeljnim vrijednostima.

Neka na tom putu nikada ne zaboravimo patnju, krv i bol Hrvata koji su vječno utkani u obranu i izgradnju suvremene BiH i neka u miru kojega danas uživamo, dragi prijatelji, nikada ne izgubimo zajedništvo našega hrvatskog naroda", naveo je Čović.

#BiH #DraganČović #HDZ #godišnjica