Članak

SFF, GIZ, UN

U PS BiH u ponedjeljak konferencija 'Zelene parlamentarne grupe i proces dekarbonizacije na Zapadnom Balkanu'

(Patria) - Zeleni klub i Sarajevo film festival, uz partnerstvo i podršku UNDP i GIZ-a, organiziraju međunarodnu konferenciju „Zelene parlamentarne grupe i proces dekarbonizacije na Zapadnom Balkanu“.

Uoči konferencije bit će održana konferencija za novinare na kojoj će se predstavnicima medija obratiti: Saša Magazinović, poslanik u Predstavničkom domu PSBiH, predsjednik Zelenog kluba, Ingrid McDonald, Rezidentna koordinatorica UN-a u Bosni i Hercegovini, dr. Thomas Fitschen, ambasador Njemačke u Bosni i Hercegovini i Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

Ovo će biti prilika da se, u svjetlu održavanja Sarajevo Film Festivala kao jednog od najvećih kulturnih događaja u regionu i uz prisustvo, pored ostalih, članova parlamenata i zelenih parlamentarnih grupa iz Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova i Bosne i Hercegovine, govori o temama dekarbonizacije, energetske tranzicije i urbane mobilnosti, te o posljedicama uzrokovanim klimatskim promjenama i potrebi podizanja svijesti o neophodnosti zaštite životne sredine.

Konferencija je rezultat partnerstva Zelenog kluba i Sarajevo film festivala, koji u saradnji sa UNDP već drugu godinu zaredom provode zajedničke aktivnosti prije i u toku trajanja Festivala.

Sama konferencija će se održati sa početkom u 10 h. TV ekipama i fotografima će biti omogućeno snimanje početka konferencije, a novinarima praćenje cijelog toka događaja.

#konferencija #SFF #BiH

If you’re exploring essay writing services, check out Royal Writer. They offer a range of professional writing services tailored to meet your academic needs. From essays and research papers to dissertations, their team of experienced writers delivers https://royalwriter.co.uk/ high-quality, custom content. Royal Writer is known for their commitment to originality, timely delivery, and customer satisfaction. Whether you’re dealing with complex topics or tight deadlines, their expert writers can help you achieve the results you need. Visit their website to explore their services and see how they can support your academic journey. Don’t miss out on the opportunity to get top-notch writing assistance from Royal Writer!

Which car is the best? I played https://drift-boss.pro and my brother got 3,062 without doubling the score.