Članak

30. JUBILARNO IZDANJE

Treći dan SFF-a donosi brojne projekcije u Sarajevu, Tuzli i Mostaru

(Patria) - Treći dan Sarajevo Film Festivala donosi bogat sadržaj filmova, koji počinju već od jutarnjih sati.

Prva projekcija će biti već u 9:30 sati u Narodnom pozorištu, a riječ je o filmu Andreja Kona "Velika sedmica", koji će biti u takmičarskom igranom programu. Za sve one koji neće moći pogledati film ujutro, imat će ponovo na istom mjestu ga priliku pogledati i u 19 sati.

Između ove dvije projekcije u Narodnom pozorištu u 15 sati će se prikazati film Veronike Franc i Severina Fijale "Vražija kupka", koji je dio programa "U fokusu".

Današnji program u Narodnom pozorištu se zatvara specijalnom gala projekcijom filma "Oh, Kanada" Pola Šradera u 21:30 sati.

U Ljetnom kinu Coca-Cola posjetioci će u 20:30 sati u okviru "Open Aira" imati priliku razgovarati sa Aleksanderom Pejnom o filmu "Stranputice".

Kino Meeting Point nudi bogat program "Kinoscopea", koji počinje u 12 sati filmom Crna kutija: Dnevnici Šiorija Ita, u 18:30 sati planiran je film Sandje Suri "Santosh", a u 22 sata "Kada padne "noć" Selin Ruzet. U Kinu Meeting Point možete pogledati od 15 sati i filmove Elije Sulejmana "Zaljevski rat... Šta je sljedeće? (Segment: Odavanje počasti ubistvom)" te "Božanska intervencija.

U okviru Summer Screena, posjetioci će na otvorenom u 21 sati imati priliku da pogledaju film Hong Sangsu "Potrebe putnika".

U Ljetnom kinu Stari Grad večeras će se prikazati film Slobodana Maksimovića "Praslovan".

Cineplex 1 danas nudi bogate sadržaje iz okvira takmičarskih dokumentarnih filmova. U 15:30 počinju projekcije sljedećih filmova - "Povratak u Jasenovac" (Admir Rahmanović), "Galeb (David Lušičić), "Bol" (Ivan Faktor) i "Kao bolesno žuta" (Norika Sefa). Istim tempom se nastavlja od 19 sati filmovima: "Između delikatnosti i nasilja" (Širin Bahar Demirel) i "Tatina uspavanka" (Lesia Diak).

Na ovoj lokaciji današnje projekcije se završavaju filmom o Safetu Zecu "Safet Zec: Put majstorstva", autora Gorčina Zeca.

U Cineplexxu 2 u 14 sati počinju projekcije takmičarskih studentskih filmova "Posljednja kap" (Ane Tokeš), "Ako plutam" (Bogdan Aleksandru), "Doba zmaja" (Marsel Farkaš) i "Haos koji je ostavila iza sebe" (Nikosa Koliukosa).

Cineplexx 3 donosi u 12 sati projekciju "Dokumentarni 1", a od sati možete pogledati film Kenana Ćerimagića "Breme". U okviru kategorije BH Film na istoj lokaciji od 18 sati možete pogledati "Aleja snajpera - mom bratu" Kristijane Lučije Grili i Frančeska Toskanija".

Ekipa filma "Backup" već sinoć je prohodala crvenim tepihom, a večeras od 21 sati svi će imati priliku u Cineplexxu 3 da pogledaju ovo ostvarenje Faruka Sokolovića.

Cineplexx 4 od 19 sati nudi film Petera Hugendorna "Tri dana ribarenja".

U 16 sati u Cineplexxu 5 možete pogledati film Oksane Karpovič "Presretnuti", a od 19 sati film "Crni pas" Guan Hu. Program na ovoj lokaciji će zatvoriti film Sebastiena Vaničeka "Gamad".

U okviru programa "Suočavanje s prošlošću" u Cineplexxu 7 će biti prikazan film "El Shatt - Nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka".

Ljubitelji dokumentarnog filma će u Cineplexxu 8 već od 10 sati moći uživati u filmova. Sve počinje sa "Biang Biang Express" Nikole Stojanovića, a nastavlja se preko "Tvoj život bez mene" Ane Rubi i "Centanni" Maje Doroteje Prelog.

U Pozorištu mladih se u okviru "Dječijeg programa" u 15 sati prikazuje film Aleksisa Dukora i Vinsena Paranua "Tajanstvena šuma", a u 17 sati u okviru "TeenArene" prikazuje "Maydegol" Sarvnaz Alambeigi. Današnji program u Pozorištu mladih se zatvara filmom "Brate", Mark Ramon, Alehandre Lambes i Marka Vise, koji je inače specijalna projekcija. Taj film starta od 20 sati.

Kino Novi Grad u 18 sati nudi film Gintsa Zilbalodisa "Tok", a Ljetno kino "Safet Zajko" u 20:30 prikazuje film "Kraljevstvo" Julien Kolone.

U Ljetnom kinu Centar od 21 sat možete pogledati film "Nebrušeni dijamant" Agate Ridinger.

Već spomenuti film "Tajanstvena šuma" možete pogledati i u Dječijoj kući Novo Sarajevo od 18 sati. Na istoj lokaciji u 21 sat se prikazuje film "Svi vole Tudu" Nabila Ajuča".

Kino Ilidža će prikazati u 18 sati film "Ozbiljni tonovi" Ingrid Pokropek", a u 21 sat već navedeni film "Tok".

BH Telecom Ljetno kino Mostar donosi u 21:30 film Kraljevstvo, a Bingo Ljetno kino Tuzla isti film u 20:30 sati.

#Festival #projekcije #SFF #BiH